Arra akár mérget is vehetünk, hogy jelenleg nincs népszerűbb csapatfőnök a Forma-1-ben, mint a Ferrarit irányító Maurizio Arrivabene. A cigimarketingesből lett szakvezető antréja egyébként is jól sikerült, egyszerű, ám velős beszólásait kedveli a nemzetközi sajtó és a spielbergi nyitóedzésen történt boxutcai Massa-incidens óta a világhálós mémgyár sem akar leszakadni az olaszról.

 

A helyzet jól ismert: a Ferrari boxfalától hirtelen lelépő szakvezetőt kis híján elgázolta a Williams garázsa elől épp útnak induló Felipe Massa, akivel egyébként a brazil pilóta ferraris korszaka óta szoros barátságot ápolnak. A dél-amerikai szerencsére időben reagált, így nem történt komolyabb baj, később pedig vigyorogva, egymást lapogatva beszélték meg a történteket, Arrivabene furcsa mozdulata és riadt ábrázata viszont azóta megszámlálhatatlan mennyiségű mémről köszön vissza.

Noha a Ferrari még csak egy futamgyőzelmet tud felmutatni a Marlboro európai marketingrészlegének éléről érkezett szakember irányítása alatt, azt máris el lehet mondani, hogy Arrivabene sokkal nagyobb népszerűségnek örvend, mint elődje bármikor. Az olasz előtt egy rövid ideig honfitársa, Marco Mattiacci irányította a Ferrarit, ám neki regnálása ideje alatt nemhogy a közvéleménnyel, de még a csapattal sem sikerült elfogadtatnia magát.