F1 Forma-1 Nico Rosberg Mick Schumacher Michael Schumacher
Nem lesz könnyű dolga a Forma-3-ban az F1 felé iparkodó Mick Schumachernek, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának – véli saját tapasztalatai alapján a tavalyi vb-első, a szintén világbajnok-csemete Nico Rosberg. 

 

„Az elvárások ebben az esetben mindig óriásiak. Arról nem is beszélve, hogy miután századszor is az apádról kérdeznek, az lassan elkezd az idegeidre menni” – nyilatkozta a Zeit Magazinnak az 1982-es világbajnok Keke Rosberg fia, amikor a kis Schumival kapcsolatban arról kérdezték, hogy milyen érzés egy legendás pilóta gyermekeként nekifeszülni a csúcs meghódításának.
F1 Forma-1 Nico Rosberg Mick Schumacher Michael Schumacher
Az ifjabbik Schumacher körül egyre nagyobb felhajtás: a 17 esztendős pilóta az előző két szezont a Forma-4-es kategóriában töltötte, ahol tavaly az olasz és a német bajnokságot is ezüstérmesként fejezte be. Idén feljebb lép és az FIA F3-as bajnokságában szerepel majd: kétségtelen, hogy ez lesz az eddigi legkomolyabb mérce a 2013 decemberében elszenvedett síbalesete óta a világtól elzártan lábadozó hétszeres Forma-1-es világbajnok fia számára. 

Rosberg úgy véli, hogy a kis Schumira nehezen elviselhető nyomás vár az új állomáshelyén: „Valahol azt olvastam, hogy Mick a bajnokság favoritja, pedig ez még csak az első szezonja lesz ott. Lewis Hamilton például ötödik lett az első F3-as évében. Véleményem szerint legalább két év kell ahhoz, hogy valaki sikeres lehessen az F3-ban, viszont mivel már megírták, hogy Mick a favorit, így csak csalódást tud okozni. Ez egyáltalán nem könnyű helyzet. Szimpatizálok vele, ugyanis kevesen tudják nálam jobban, hogy ez mit jelent. Csak remélni tudom, hogy ügyet sem vet majd a körülötte lévő felhajtásra” – fogalmazott a pályafutása első világbajnoki címe után azonnal visszavonuló német pilóta.
F1 Forma-1 Nico Rosberg Mick Schumacher Michael Schumacher
Schumacher egyébként jó kezekben van: köztudott, hogy a háttérben Gerhard Berger is segíti versenyzői pályafutását, a menedzseri feladatok felelőse pedig Sabine Kehm, aki hosszú éveken át előbb személyi asszisztensként, majd menedzserként tevékenykedett Michael Schumacher mellett. Kehm egyébként mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje pártfogoltját a média nyomásától, így az ifjonc interjút például csak nagyon ritkán ad, kizárólag olyan német sajtóorgánumoknak, amelyeket nem lehet visszautasítani…

Az F3 tavalyi bajnoka, Lance Stroll idén már a Forma-1-es Williams kötelékében versenyezhet, ám a felhozatal a címvédő nélkül is ígéretesnek tűnik. Mick Schumacher ellenfelei között olyan neveket találni, mint például a háromszoros vb-első Nelson Piquet fia, Pedro, a tervezőgéniusz Adrian Newey fia, Harrison vagy épp a McLaren által felkarolt tehetség, Lando Norris.