F1 Forma-1 Nico Rosberg Lewis Hamilton Mercedes
Az utóbbi években Lewis Hamilton és Nico Rosberg barátságból ádáz rivalizásba átcsapó kapcsolata volt az egyik legfőbb téma a Forma-1 világában, ám nem kizárt, hogy rövidesen újra baráti lesz a viszony kettejük között. A sportágtól visszavonult német legalábbis úgy gondolja, hogy van esély a régi jó viszony felelevenítésére.

 

Köztudomású, hogy Hamilton és Rosberg gyerekkoruktól kezdve nagyon jóban voltak egymással, a gokart világában együtt töltötték gyermekéveiket és a jó kapcsolat egészen addig megmaradt közöttük, amíg csapattársak nem lettek a Mercedesnél. Amikor a csillagos egylet számára elérhetővé vált a világbajnoki cím, a brit és a német úgy távolodott el egymástól, a viszály pedig odáig fajult, hogy a végén jóformán már nem is álltak szóba egymással, holott Monacóban ugyanabban az apartmanházban élnek és néhány éve még az is előfordult, hogy Hamilton becsöngetett Rosbergéknél, ha valamelyik távoli útjáról későn hazaesve nem talált semmi ehetőt a frigóban…
F1 Forma-1 Nico Rosberg Lewis Hamilton Mercedes
Most, hogy Rosberg a vb-cím tavalyi elhódítása után visszavonult, újra változhat a felek kapcsolata: a sportágtól elbúcsúzott német nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a brittel felelevenítik a régi cimboraságot. Mint Rosberg elárulta: az utóbbi időszakot jellemző fagyos hangulat már elkezdett enyhülni.

„Úgy gondolom, hogy némi időre még szükségünk van, de alapvetően igen, a versengés immáron a múlté és volt már néhány nyugodt pillanatunk is, együtt. Jómagam nyitott vagyok arra, hogy a jövőben sokkal jobb legyen a kapcsolatunk, elvégre is 15 évvel ezelőtt egymás legjobb barátai voltunk. Ki tudja, hogy mit hoz jövő?” – nyilatkozta néhány napja a Laureus által „Az Év Áttörése”-díjjal kitüntett Rosberg a Monacóban tartott díjátadó gálaesten.

A német pilóta visszavonulással kapcsolatos döntése a tavalyi év végén földindulást okozott nemcsak a Forma-1-ben, hanem a sportvilág egészében, hiszen senki számított arra, hogy mindössze néhány nappal a hőn áhított vb-trófea elhódítása után fogja a kalapját és távozik a királykategóriából. Elhatározásának hátteréről azóta is rendszeresen faggatják Rosberget, aki következetesen kitart álláspontja mellett: elérte a legfőbb célt, meghódította a trónt, ezzel együtt pedig alábbhagyott a szenvedélye is.
 


Januárban egy szponzor kedvéért már összeálltak egy közös képre... 

„Amikor nehéz helyzeteken kell átküzdened magad, annak is megvan az a gyönyörűsége, hogy utána vissza tudsz tekinteni arra, hogy legyűrted azokat a nehézségeket. A sport erről szól, hiszen mindannyian harcosok vagyunk odakint a pályán. Ez táplálta a szenvedélyemet, akárcsak az, hogy a legjobb akartam lenni, le akartam győzni mindenkit, hogy a világ legjobbja lehessek. Ez volt az én szenvedélyem” – fogalmazott az immáron Mercedes-nagykövetként ténykedő világbajnok, akit a Williamstől érkezett finn versenyző, Valtteri Bottas váltott fel a csillagos márka gyári csapatánál.

Jelölve volt a „Sport Oscarként” emlegetett Laureus-díjra a Mercedes is, ám a Forma-1 domináns együttese zsinórban harmadszor is elhasalt „Az év csapata” kategóriában. Míg 2015-ben a világbajnok német labdarúgó-válogatott, tavaly pedig az új-zélandi rögbiválogatott, addig ezúttal a 108 év után először bajnoki címet nyerő amerikai baseball-csapat, a Chicago Cubs vitte el az orruk elől a pálmát.