Michael Schumacher újbóli visszavonulásának bejelentése után valószínűleg nem csak rajongók garmadája sóhajt fel, hanem a Ferrari másodhegedűse, Felipe Massa is.

Míg a drukkerek bánatukban vehetnek mély levegőt, addig a Ferrari brazilja valamelyest megkönnyebbülhet. Ennek oka az, hogy bennfentes források szerint Schumacher menedzsmentje a Lewis Hamilton-Mercedes házasság bejelentése óta eltelt idő zömét azzal töltötte, hogy megpróbált állást találni a csillagosoktól kiszoruló ásznak korábbi munkaadójánál, pályafutása legnagyobb sikereinek helyszínén.

Noha Sabine Kehm, a hétszeres világelső ügynöke igyekezett ködösíteni a puhatolózó világsajtó előtt, úgy hírlik, hogy valóban megpróbálták tető alá hozni a megállapodást, amelynek értelmében Schumacher 2013-ban, egy idény erejéig újra vörösben hajtott volna. Nem tudni, hogy az egyeztetések milyen szintre jutottak el, az viszont mindenképpen érdekes, hogy a német veterán az utóbbi napokban gyanúsan sokat beszélt a Ferrariról különféle interjúkban, s azt is igyekezett nyomatékosítani, hogy a mindenféle hírekkel ellentétben nem annyira rossz a viszonya az olasz márka vezérével, Luca di Montezemolóval.

Talán soha nem tudjuk meg, hogy mennyi esély kínálkozott arra, hogy Schumi újra Ferrariba üljön, Massa azonban annak ellenére sem lehet nyugodt, hogy a korábbi csapattárs jelentette veszély elhárult. Bár az utóbbi hetekben a brazil teljesítménye érdemben javult és szemlátomást elkezdett hinni a nem is olyan régen még elérhetetlennek tűnő új szerződésben, egyes források szerint a Scuderia erősen kacérkodik a Force India kötelékét erősítő Nico Hülkenberg leigazolásán is.

Maga az érintett Suzukában pusztán annyit árult el: úgy érzi, készen áll az előrelépésre, a pályafutásának alakulásával kapcsolatos fejleményekre azonban ’picit’ még várni kell. Tűzközeli újságírók, szakemberek szerint kulcsfontosságú lehet, hogy Hülkenberg állítólag egy szezonra is hajlandó lenne aláírni a maranellóiakhoz, akikről azt is pletykálják, hogy Sebastian Vettel 2014-es érkezésére készülnek.