Értékes búcsúajándékot kap a Mercedes istállótól az évad végén nyugdíjba vonuló hétszeres világbajnok, Michael Schumacher. Egy német lap szerint a csillagos egylet a veterán klasszisnak ajándékozza az egyik idei Forma-1-es versenygépet.

Mint ismeretes, a 2010-ben visszatérő Schumacher az idei évadzáró Brazil Nagydíj után fejezi be végérvényesen Forma-1-es versenyzői pályafutását. Helyét a McLarentől érkező Lewis Hamilton veszi át, s bár a döntést, illetve annak körülményeit rajongói berkekben vegyes érzelmek övezik, a különítmény szép búcsúztatást tervez a 43 esztendős legenda számára.

Egy német bulvárlap, a Bild am Sonntag például megtudta: búcsúajándékként a csapat Schumachernek adományozza a W03 típusjelű, idén használt Ezüstnyíl egyik példányát. Mint a lap rámutat, a különleges ajándék körülbelül 1 millió eurót kóstál.

Arra a kérdésre, hogy szíve szerint melyik futamon használt Mercedes vinné haza, Schumacher így felelt: „Egyértelműen azt, amelyikkel Monacóban versenyeztem!” Választása nem meglepő: idén a hercegségben a leggyorsabbnak bizonyult az időmérő edzésen, s bár az első rajtkockát a futamon egy rajtbüntetés miatt nem foglalhatta el, a Valenciában elért 3. helyezés mellett így is ez volt az egyik legnagyobb sikere pályafutása második felvonása során.

Kekeckedve a Bild am Sonntag azt a kérdést is nekiszegezte Schumachernek, hogy nem túl csúnya-e a kacsacsőrű versenygép ahhoz, hogy kollekciójának egyik ékessége legyen? „Nos, az orrkúp kialakítása miatt valóban elég nehéz volt megszokni a látványát” – válaszolta minden idők legeredményesebb versenyzője, aki előreláthatólag 306 nagydíjjal távozik majd a Forma-1-ből.