Egyedi modellel tiszteleg a márka történelmében meghatározó szerepet játszó hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher előtt a Ferrari. 

 

A fennállása 70. évfordulóját ünneplő olasz gyártó sajtóértesülések szerint 70 darabos limitált szériát készül piacra dobni a jelenleg kínált öt modelljéből. Ezek egyike, a 488 GTB kapja majd a „The Schumacher” nevet: a maranellói márka ezzel tisztelet hétszeres Forma-1-es világbajnoka előtt, akiről továbbra is csak annyit tudni, hogy lábadozik a 2013. decemberében, egy síbaleset következtében elszenvedett fejsérülésével.

A 3,9 literes, duplaturbós V8-as motorral hajtott sportkocsi 670 lóerős teljesítményre képes: álló helyzetből százra 3 másodperc, kétszázra 8,3 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége pedig 330 kilométer/óra. Ha minden igaz, a különlegesség elsősorban a köntöse vonatkozásában tér majd el a többi 488 GTB-től, ugyanis a Schumacherről elnevezett modell festését a 2003-as szezonban használt F2003-GA típusjelű Forma-1-es autó ihlette.

Noha Enzo Ferrari, a márka feje már 1939 megalapította saját műhelyét, egy évvel később pedig az első modellje is elkészült, az első Ferrari-felségjelzésű konstrukció 1947-ben készült, így onnantól datálják a gyártó saját identitását.

Az AutoBild című német lap úgy tudja, hogy a hét vb-címéből ötöt a Ferrari színeiben szerző Schumacher mellett kap egy jubileumi modellt a legendás amerikai színész-autóversenyző, Steve McQueen is.