F1 Forma-1 Bernie Ecclestone Liberty Media
Költözik a Forma-1: a sportág irányítását januárban átvevő cégcsoport, a Liberty Media úgy döntött, hogy nem maradnak a lapátra tett nagyfőnök, Bernie Ecclestone híres-hírhedt londoni székhelyén, hanem átköltöznek a brit főváros egy másik prominens irodaházába. Kiderült ugyanakkor az is, hogy Ecclestone holdudvarából nem mindenki került lapátra az új vezetés érkezésével.

 

Az Ecclestone-korszakban a brit üzletember legendás, a Princess Gate-en található irodája volt a Formula One Management bázisa, ám a Liberty Media a héten bejelentette: költöznek, mégpedig egy másik, a jelenleginél fényűzőbb helyszínre, a szintén Londonban, a West Enden található, a közelmúltban egy 400 millió fontos beruházással felújított és továbbfejlesztett St James’s Market egyik irodaházába. 

Az ingatlan tulajdonosának közleménye szerint a Liberty Media az épület negyedik és ötödik emeletére, közel 2000 négyzetméterre kötött szerződést. 

F1 Forma-1 Bernie Ecclestone Liberty Media
Princess Gate: Ecclestone főhadiszállása


„Örvendetes, hogy megnyithatjuk az új globális főhadiszállásunkat a St. James’s Marketen. A Forma-1 egy globális sport, amelyet 400 millióan kísérnek figyelemmel világszerte. London a tökéletes hely ahhoz, hogy növeljük nemzetközi rajongói bázisunkat. Az új létesítmény révén felgyorsulhat az átalakulásunk és csábítóvá válhatunk a fiatal tehetségek számára is” – közölte a sportági jogtanácsos, Sacha Woodward-Hill.

F1 Forma-1 Bernie Ecclestone Liberty Media
Sacha Woodward-Hill, Mr. E. főjogásza egyelőre maradt a Forma-1 közelében


Az, hogy továbbra is Woodward-Hill tölti be a jogtanácsosi pozíciót, már önmagában is érdekes: a jogásznő évtizedeken át Ecclestone egyik legfontosabb bizalmi embere volt, egy időben 17 különböző, a brit üzletemberhez köthet vállalkozásban töltött be vezető pozíciót. Két éve Mr. E még azt az ötletet is bedobta a köztudatba, hogy visszavonulása után talán épp Woodward-Hillre bízza majd a Forma-1 irányítását.

Ecclestone holdudvarából nem sokan maradhattak a Liberty Media hatalomátvétele után: mint arról a hét elején beszámoltunk, a paddock főfelügyelője, a korábbi F1-főmogul jobbkeze, Pasquale Lattuneddunak például távoznia kellett a FOM kötelékéből.