F1 Forma-1 Nico Rosberg Abu Dhabi Nagydíj Dieter Zetsche Mercedes
Mit tehet egy autógyár elnöke, amikor a vállalat égisze alatt futó Forma-1-es istálló sikert sikerre halmoz? Örvendezik, még akkor is, ha a dominancia kissé rányomja a bélyegét a sportágra. Így tett Dieter Zetsche, a Daimler fővezére is Abu Dhabiban, ahol az F+1 Blognak nyilatkozva elárulta: külön öröm számára Nico Rosberg év végi feltámadása.

 

Zetsche egy éve, az Emirátusokban a fellegekben járt: nem csoda, hiszen éveken át tartotta a hátát a szakszervezetek és egyéb, a temérdek pénzbe kerülő és sokáig nem túl sikeres Forma-1-es program ellenzőinek, Lewis Hamilton és a csapat 2014-es sikere azonban ratifikálta, hogy volt értelme hadakozni a házon belüli bírálókkal.  A jellegzetes elnöki bajusz most is elégedettségtől kunkorodott a futam leintése után, s mint a fővezértől megtudtuk: nem számított arra, hogy a csillagos különítmény képes lesz felülmúlni az előző évi sikereket.

„Tavaly fantasztikus szezonunk volt és nem gondoltam volna, hogy idén képesek leszünk túltenni az akkori teljesítményünket, mégis megtörtént. Úgy gondolom, hogy a csapat összes tagja, a két versenyző, Lewis és Nico, valamint a főnökök, Toto Wolff és Niki Lauda is hihetetlen munkát végeztek” – mondta érdeklődésünkre a Daimler-nagyfőnök a díjkiosztó ünnepség utáni forgatagban.

Noha a többség a tavalyi, puskaporos és szoros szezon után komoly csatát várt Hamilton és Rosberg között, ebből végül semmi nem lett. Míg a címvédő brit az évad zömében kirobbanó formában hajtott, addig a német messze alulmúlta az előző évi produkcióját és nem volt érdemi esélye arra, hogy megszorongassa csapattársát. A helyzet csak azután változott, hogy Austinban eldőlt az egyéni vb-cím sorsa Hamilton javára: Rosberg ezt követően mindhárom időmérő edzést és mindhárom futamot megnyerte.

F1 Forma-1 Nico Rosberg Abu Dhabi Nagydíj Dieter Zetsche Mercedes
Zetsche a német pilóta idei gyengélkedése láttán Monzában az F+1 Blognak nyilatkozva lesajnálóan nyilatkozott, egy tanácsot is adva Rosbergnek: „A feletteseként és édesapaként is csak annyit tudok mondani neki, hogy élvezze az életet nemrégiben megszületett gyermekével, jövőre úgyis lesz ismét esélye arra, hogy ott legyen az élen!” Miután az idei évet is ezüstérmesként befejező pilóta az évadzárón is diadalmaskodott, az elnök dicséretben részesítette.

„Remek az a teljesítmény, amit Nico produkált így a szezon végére, hiszen ennek köszönhetően magabiztosan vonulhat el a téli szünetre. Remélhetőleg rendkívül erős formában tér majd vissza és a két legjobb versenyző azonos szintű teljesítménnyel vághat majd neki a következő szezonnak” – fogalmazott Zetsche, akit szempillantás alatt elnyelt a Mercedes garázsa, ahol a gárda munkatársai nagyszabású ünneplésbe kezdtek.