F1 Forma-1 Max Verstappen Red Bull Jos Verstappen
Édesapja tájékoztatása szerint Max Verstappen a szokásosnál is nagyobb elánnal készül a 2017-es Forma-1-es idényre. A Red Bull fiatal kiválósága nem titkolja, hogy az energiaitalos egylethez hasonlóan komoly reményei vannak, azt ugyanakkor leszögezte: nem az motiválja, hogy minden idők legfiatalabb F1-es világbajnoka lehet, átadva a múltnak Sebastian Vettel rekordját.

 

„Max minden este kimerülve telepedik le a kanapéra, ami jó, mert legalább nem beszél annyit” – poénkodott a Ziggo Sport Totalnak nyilatkozva a minap az idősebb Verstappen, Jost, aki sietve hozzátette: „A viccet félretéve, Max csendes, de nagyon érzem rajta a lelkesedést! Ez nem is csoda, mert amennyire én tudom, a Red Bullnál elég komolyak az elvárások az idei szezonnal kapcsolatban!”
F1 Forma-1 Max Verstappen Red Bull Jos Verstappen
Noha a bemutatók és az első tesztek időszaka még odébb van, a Forma-1 világát jellemzi egyfajta csodaváró hangulat mostanság, ami részben annak köszönhető, hogy a Red Bullnak tavaly sikerült feltámadnia hamvaiból és néhányszor meghúzgálták a turbós hibridek korszakát teljes egészében domináló Mercedes képzeletbeli bajszát. Erre alapozva reméli a közvélemény, hogy Adrian Newey legújabb alkotása, az RB13-as Red Bull egy picit ütőképesebb Renault-hajtáslánccal elég jó lehet ahhoz, hogy az energiaitalos versenyzők érdemben is megszorítsák Lewis Hamiltont és új társát, Valtteri Bottast.

Verstappen elismeri, hogy valóban optimista a hangulat Milton-Keynes-ben: „Jelenleg nagyon pozitívak az érzéseink. Tavaly elég közel voltunk a Mercedeshez és most, a továbbfejlesztett Renault erőforrással még közelebb leszünk. A Ferrari is arra törekszik, hogy minél versenyképesebbek legyenek, így szerintem valóban izgalmas szezon vár ránk” – mondta a La Stampa című olasz lapnak az egyszeres futamgyőztes holland pilóta.
F1 Forma-1 Max Verstappen Red Bull Jos Verstappen
A mindössze 19 esztendős Verstappen már eddig is ifjúsági rekordok egész sorát döntötte meg a Forma-1-ben, hívei pedig esküdni mernének rá, hogy rövidesen a holland lesz minden idők legfiatalabb világbajnoka. Ezt a rekordot jelenleg Sebastian Vettel tartja, aki 2010-ben mindössze 23 évesen és 134 naposan foglalta el a királykategória trónját: jobb esetben a németalföldi már idén csúcsot dönthetne, de ha nem jön össze, akkor is lesz még rá bőven ideje. Maga az érintett egyébként állítja, hogy egyáltalán nem a „vetteli” csúcs megdöntése motiválja.

„A célom természetesen az, hogy megnyerjem a világbajnokságot, de az soha nem foglalkoztatott, hogy a legfiatalabbként tegyem ezt meg” – mondta az olasz újságnak Verstappen, aki egy jótanácsot is megfogalmazott a Forma-1 felé igyekvő másik pilótacsemetének, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának, Micknek. A 17 esztendős versenyzőről mostanában az a hír járja, hogy idei F3-as szereplése mellett a Ferrari tehetséggondozó programjában is lehetőséget kaphat: „Szerintem Micknek egyelőre nem kéne túl sokat foglalkoznia ezzel. Inkább gyűjtse a tapasztalatokat és nyerjen minél több futamot, mert az lesz az, ami számos lehetőséget megnyit majd előtte!”