Először nyert a Hungaroringen pályafutása során Sebastian Vettel, a Ferrari pilótája, de mindjárt két trófeával távozhatott Mogyoródról. A négyszeres vb-első a futamot követő sajtótájékoztatón panaszba tette, hogy nem porcelán trófeát kapott a várva várt első magyarországi győzelemért, ám a versenypálya gyorsan megoldotta a helyzetet.

 

„Őszintén szólva picit csalódott vagyok, mert nem a tradicionális magyar, porcelánból készült trófeát kaptuk a pódiumon. Emiatt csak 99,8 százalékosan vagyok boldog. Arra számítottam, hogy olyat kapunk, mert ehhez a futamhoz hozzátartoznak a porcelánból készült trófeák. Kérem a szervezőket, hogy térjenek vissza azokhoz” – mondta Vettel az FIA hivatalos, a futam után tartott sajtótájékoztatóján.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, valamint Tóth Anita, a Magyar Nagydíj sajtófőnöke vette az adást. A versenypályán lapult egy mutatós, eredeti Herendi-kupa, így az illetékesek és a magyar sajtó munkatársai megvárták Vettelt, aki csak röviddel hét óra előtt végzett a mérnökökkel folytatott kiértékelő megbeszéléssel: amikor visszaért, megkapta a hőn áhított porcelántrófeát.

„Igen, nagyon!” – felelte a pályafutása 41. futamgyőzelmét arató, ezzel Ayrton Sennával társbérletben az örökranglista 3. helyére lépő német pilóta, amikor arról kérdezték, hogy elnyerte-e a tetszését  a versenypálya ajándéka.