Sebastian Vettel nem lassít: a Red Bull címvédő-listavezető klasszisa a Bahreini Nagydíjon aratott idei második futamgyőzelme másnapján már Szocsiban vizitált, ahol a róla elnevezett Infiniti volánja mögött megtette az első métereket a jövőre debütáló Orosz Nagydíj épülőben lévő helyszínén.

Vettel a korábbi Red Bull-pilóta, David Coulthard társaságában kereste fel az Olimpiai Park versenypályát, amelynek bizonyos részein a háromszoros világbajnok közreműködésével készült Infiniti FX Sebastian Vettellel autóztak végig. Ezt követően az orosz hatóságok képviselőivel, valamint az F1-es viadalt szervező Formula Sochi munkatársaival együtt sajtótájékoztatót tartott a Téli Olimpia leendő korcsolyacsarnokában.

„Igazi kiváltság, hogy én lehetek az első Forma-1-es pilóta, aki felkereste az új helyszínt itt, Szocsiban. Miután egy FX Vettel Edition volánja mögött kipróbáltam a pálya egy részét, már most látom, hogy Forma-1-es autóval igazi mókás helyszín lesz, ráadásul a létesítmény többi része is igazán meggyőző. Már nagyon várom, hogy 2014-ben visszatérjünk ide a nagydíjra” – mondta az új pályáról Vettel, akinek másodszor van része hasonló élményben, tavaly ugyanis elsőként autózhatott végig azon a nyomvonalon, amelyen várhatóan New Jersey városi futamát rendezik majd.

Az Infiniti sajtóközleménye szerint a 36 hektáron elterülő legújabb Tilke-alkotás 5854 méter hosszú, 13-15 méter széles és 18 kanyarból áll majd. A várható csúcssebességet 320 kilométer/órára taksálják. Oleg Zabara, a kivitelezést, valamint a pálya üzemeltetését végző Center Omega nevű ügyvezető igazgatója szerint az új helyszín ’igazi, világklasszis’ pálya lesz.

Bár a pontos időpont még nem ismeretes, az első Orosz Nagydíj várhatóan novemberi időponttal szerepel majd a jövő évi versenynaptárban.