F1 Forma-1 Mercedes Toto Wolff
Paddy Lowe technikai igazgató személyében nagyágyút veszített a Mercedes Forma-1-es menedzsmentje, egy másik sikerkovács viszont hosszabb távra tervez: Toto Wolff, a márka sportigazgatója a napokban jelezte, hogy rövidesen vélhetően meghosszabbítja az idei évad végén lejáró szerződését.

 

Az osztrák szakember - aki a csillagos márka teljes motorsport-programját felügyeli, továbbá befektetőként is érintett abban – a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című lapnak beszélt arról, hogy előreláthatólag meghosszabbítja szerződését a stuttgarti márkával.

„Simán működik a közös munka az igazgatótanáccsal, sok olyan ember van, akiktől minden egyes napon tanulok valami újat. Ez élvezetessé teszi az egészet, így lehet arra számítani, hogy egy darabig még biztosan ezt fogom csinálni” – mondta a német lapnak az osztrák szakember.
F1 Forma-1 Mercedes Toto Wolff
Wolff 2013-ban vette át a Mercedes irányítását, miután 30 százalékos tulajdonjogot szerzett a csillagosok programjában. Az ex-versenyzőből lett szakember 2009-től az átigazolásig a Williams istálló befektetője és ügyvezető igazgatója volt, ám a közelmúltban felszámolta grove-i érdekeltségeit: 10 százaléknyi tulajdonrészt már 2014-ben értékesített, tavaly májusban pedig a fennmaradó 5 százalékoz is eladta.

A Mercedes gyaníthatóan igényt tart a korábbi háromszoros világbajnok, a gárda menedzsmentjében ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező igazgatóként alkalmazott Niki Lauda szolgálataira is. Lowe lehetséges utódjával kapcsolatban nagy a csend: a pletykák a Ferraritól távozott James Allisont hozták összefüggésbe a megüresedett pozícióval, ezt a forgatókönyvet Wolff sem zárta, hivatalos állásfoglalás azonban egyelőre nincs az ügyben. Leszámítva persze azt, hogy a Mercedes nem szenved hiányt jó képességű mérnökökben, így a lelépett brit pótlása nem okoz semmiféle fennakadást...