Revansot venne Lewis Hamiltonon Sebastian Vettel: a McLarentől a Mercedeshez átigazolt 2008-as vb-első a jelek szerint belegázolt az utóbbi három évad világbajnokának lelki világába azzal, hogy felülmúlta a Top Gear tesztpályáján, ugyanis a Red Bull menője legszívesebben azonnal visszaülne a Suzuki Lianába, hogy visszavágjon riválisának.

Hamilton február elején vendégeskedett a BBC népszerű autós magazinjában, ahová rendszerint invitálnak hírességeket, akik a Dunsfold-reptéren kialakított pályán mérhetik össze tudásukat. Nem ritka az sem, hogy F1-es pilóták is szerepelnek, akik külön kategóriát képviselnek: ők rendszerint egy Suzuki Lianával igyekeznek minél jobb időeredményt produkálni.

Vettel 2011 júniusában állította fel 1:44-es idejét, amivel Hamilton legutóbbi színre lépéséig tartotta a csúcsot. Hamilton – aki 2007 decemberében is autózott már a műsorban, igaz, akkor vizes, esős pályán – mostani, szórakoztató és gyors futásával egy teljes másodpercet vert a németre, így 1:42,9-re faragta a Top Gear-tesztpálya F1-es csúcsidejét.


szólj hozzá: Hamilton legjobb ideje a Top Gearben

„Lewis csalt!” – mondta Vettel nevetve a barcelonai Forma-1-es teszten az újságíróknak, akik az idei első zakóról faggatták.

A német nem titkolta, hogy legszívesebben azonnal visszatérne a Liana volánja mögé, hogy odapörkölhessen a Mercedes menőjének: „Természetesen szeretnék kapni egy újabb lehetőséget. Most már legalább okom is van arra, hogy visszatérjek a műsorba. Ki kell várnom, amíg újra meghívnak. Lewis ideje egyébként roppant meggyőző volt, mindenkire sokat vert. Vissza kell térnem és találnom kell valami trükköt!” – fogalmazott a fiatal klasszis, aki három éve verhetetlen az F1-ben.

Mivel a szezonkezdet rohamosan közeleg, a legfőbb téma immáron nem a Top Gear, sokkal inkább az, hogy mire lehet számítani, amikor március 17-én, Melbourne élesben is elkezdődik a száguldás. Vettel ezzel kapcsolatban elmondta: „Nagyon remélem, hogy a szezon során nem lesz ekkora különbség közöttünk. Bízom benne, hogy elég jó formában leszünk ahhoz, hogy szoros csatákat vívjunk egymással!”