Forma-1-es autót vásárolni manapság nem nagy kunszt, működőképes példányhoz hozzájutni viszont annál inkább. Egy amerikai autókereskedés most egy ilyet kínál, ráadásul a modellt a saját korszakában az egyik legszebbnek tartották…

Az ominózus versenygép egy Benetton, mégpedig a ruhagyári egylet 1988-ban használt B188-as modellje. Az autót működőképes, felújításon átesett 3,5 literes, V8-as Ford Cosworth DFR motorral árulják, a portéka jelenleg Japánban állomásozik, ám az Ebayen hirdető, Los Angeles-i illetőségű eladó vállalja a szállítmányozást is.

A Benetton a McLaren által dominált 1988-as szezonban a belga Thierry Boutsent és az olasz Alessandro Nanninit indította: az eladásra kínált géppel az utóbbi versenyzett, s ezzel a kocsival végzett a 3. pozícióban a Spanyol Nagydíjon. A talján korábban a Brit Nagydíjon, míg a belga Montrealban, Detroitban, a Hungaroringen, Estorilban és Szuzukában is felállhatott a dobogó legalsó fokára, így az együttes a 3. pozícióban zárt a konstruktőrök között.

A B188-ast a Benetton 1989-es évad első kilenc futamán is használta, s Nannini abban az évben, a San Marinó-i Nagydíjon is szerzett egy 3. helyezést egy majdnem ugyanilyen autóval.

A kocsit egyébként a korszak egyik legszebb modelljének tartják, így vannak, akik szerint a kért 350 ezer dolláros, több mint 90 millió forintos árért a gyűjtők számára akár ajándéknak is lehet tekinteni.