Újabb látványos videóval rukkolt elő a Red Bull: a felkészülési időszakot végigszenvedő bajnokcsapat egy különleges animáció segítségével mutatja meg, hogyan alakulatak át a versenygépek az idei szabálymódosítások hatására.

A videóban a fültől fülig érő mosolyáról ismert, Daniel Ricciardo, valamint a négyszeres világbajnok címvédő, Sebastian Vettel is szerepet kap: az ausztrál tehetséget az idei RB10-esbe, míg a németet a tavalyi, domináns RB9-esbe editálták, s pontról pontra megmutatják, hogyan alakultak át az autókat a Forma-1-es történelem talán legdrasztikusabb szabálymódosítás-csomagjának hatására.

Mint ismeretes, a Red Bull végigszenvedte az előszezont: az energiaitalos együttest a Renault-hajtáslánccal kapcsolatos megbízhatósági gondok hátráltatták, amelyre csak rátett egy lapáttal az RB10-es kialakításának néhány sajátossága. A dolgok jelenlegi állása szerint Vettelék számára már az is komoly fegyvertény lenne, ha eljutnának a célig a hétvégén esedékes évadnyitó Ausztrál Nagydíjon: ezzel tisztában van a bajnok német is, aki abból próbál erőt meríteni, hogy két éve a Ferrari is csapnivaló formában kezdett, ám Fernando Alonso így is végig bajnokesélyes volt.

Vettel a melbourne-i futamon hivatalos sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy az RB10-es a tesztidőszakot lezáró bahreini tréning óta is sokat változott: „Úgy gondolom, hogy a mostani autó már nagyon más ahhoz képest” – fogalmazott a német. „A teszteken tényleg borzalmasan sok problémánk volt, így nem is sikerült mindent kipróbálni, amiket szerettünk volna. Remélhetőleg itt már egy picit több időt tudunk a pályán tölteni és felrakhatjuk a kocsira azokat az alkatrészeket is, amelyekről úgy véljük, hogy javítják majd a teljesítményét.”

A német a tesztidőszak tapasztalatai alapján, összhangban a közvélekedéssel, a Mercedest tartja a nyitóhétvége favoritjának, ugyanakkor véleménye szerint csak „három vagy négy futam után” tudhatunk majd többet az erőviszonyokról. Azzal kapcsolatban, hogy hány autó juthat el vasárnap a kockás zászlóig, erősen megoszlanak a vélemények: Vettel jóslata szerint 12 autó, azaz a mezőny fele teljesíti majd a távot, ugyanakkor az FIA-nál elismerték, hogy bár nem számítanak ilyen extrém helyzetre, nem zárják ki azt az eshetőséget sem, hogy senki nem tudja teljesíteni az 58 körös penzumot.