Az szinte törvényszerű, hogy a korábbi Forma-1-es versenyzők fiai is nekilátnak saját versenyzői karrierjük felépítésének, közülük többen a királykategóriáig, vagy épp annak világbajnoki címéig is eljutottak már. Olyanról viszont ritkán hallani, hogy valamelyik mérnöki aranykoponya csemetéje veselkedik neki a versenyzésnek, pedig ilyenre is van példa.

Például Adrian Newey, a múltban a Williamsnél és a McLarennél, az utóbbi években pedig a Red Bullnál sikert sikerre halmozó tervezőzseni csemetéje, Harrison. A 16 esztendős brit az utóbbi éveket gokartozással töltötte, ahol alkalomadtán a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel tanácsaira is számíthatott, rövidesen pedig a versenyautók világában is debütálhat: az ifjabb Newey a brit Formula 4-es bajnokságban, annak is a téli szériájában kezdheti meg szárnyai bontogatását.

A fiatal pilóta a beszámolók szerint már a tűzkeresztségen is átesett, mégpedig októberben, a francia F4-es bajnokság egyik futamán, ahol első próbálkozásra a 9. helyet szerezte meg. Az elszántságra állítólag nem lehet panasz és Harrison Newey a kihívásoktól sem riad vissza: „Hatalmas lépés lesz ez a gokatozás után, de készen állok rá” – idézték szigetországi szaklapok az ifjú versenyzőt.

Az 55 esztendős tervezőzseni édesapa egyébként maga is szenvedélyes versenyző, jóllehet, a Red Bull berkein belül úgy tartják, hogy jobb, ha inkább a Milton Keynes-i központban tölti az idejét legendás tervezőasztala mellett.

Newey Forma-1-es versenygépet is több ízben vezetett már, a Red Bull megajándékozta egy működőképes, saját maga által tervezett F1-es autóval is, ráadásul a mérnök előszeretettel indul különféle futamokon. Egyszer részt vett már a Le Mans-i 24 órás viadalon és néhány emlékezetes bukás is fűződik a nevéhez: 2006-ban a Le Mans Classic futamán esett nagyot, 2010-ben egy Ginetta G50-essel zakózott akkorát Snettertonban, hogy kórházba kellett szállítani, tavaly pedig a Blancpain Endurance Series futamán, Silverstone-ban vágott haza egy Lamborghini Gallardo LP 570-4 Super Trofeót.

Alkalomadtán siker is fűződik az idősebb Newey nevéhez, tavaly például Goodwoodban a korábbi Indycar-klasszis Kenny Brack társaként diadalmaskodtak egy Ford GT40-esek számára kiírt futamon.