Gerhard Berger az F+1 Blog kérdésére válaszolva Abu-Dzabiban újfent cáfolta, hogy lenne alapja azoknak a pletykáknak, amelyek az utóbbi időben több Forma-1-es istálló menedzsmentjével is hírbe hozták. Az osztrák azt mondja, hogy riasztja a vb-sorozattal járó temérdek utazás – valami miatt viszont mégis eljött a közel-keleti helyszínre…

Mint ismeretes, a sportágat versenyzőként és szakvezetőként is megjáró Bergert a McLarennel és a Ferrarival is hírbe hozták az utóbbi hetekben. A brit csapatnál a Honda jövő évi visszatérése kapcsán merült fel a neve. Mivel a gárdával és a japán márkával is van közös múltja és kapcsolata, a Ferrarival pedig Sebastian Vettel átigazolásának apropóján hozták összefüggésbe: olasz lapok szerint a maranellói márka szeretné szerződtetni az ex-pilótát, aki annak idején több évet is lehúzott az együttesnél és jelenléte komoly segítséget jelenthetne a négyszeres vb-első németnek, valamint az évek óta küszködő alakulat vezetésének is.


„Csak annyit mondhatok, hogy ezek kizárólag pletykák, nincs semmi valóságalapjuk” – mondta Berger az F+1 Blognak Abu-Dzabiban.


Az osztrák nem cáfolta, hogy élvezi a Forma-1 pezsgését, de saját bevallása szerint az egész éven át tartó utazgatáshoz semmi kedve nincs: „A Forma-1 csodálatos, mindig nagyszerű itt dolgozni, de talán nem árulok el nagy újdonságot senkinek sem azzal, hogy ez egy borzalmasan kemény világ, ahol a munka is borzalmasan kemény. Tisztáznod kell magadban, hogy mit szeretnél itt csinálni, valóban szeretnéd-e, ugyanis itt csak 120 százalékon lehet teljesíteni. Ezzel nem is lenne semmi gond, de mint korábban több ízben is hangsúlyoztam, hogy nekem semmi kedvem nincs a folyamatos utazgatáshoz.”


Arra a kérdésre, hogy Vettel csapatváltása, a Ferrari-szerződés immáron hivatalos bejelentése meghozhatja-e a kedvét az F1-es szerepvállaláshoz, Berger egy huncut mosoly kíséretében annyit felelt: „Nem hinném…”