Nico Rosberg elárasztotta a közösségi portálokat egy felhívással, amely szerint ellopták az egyik sisakját és keresi az elkövetőt. Nagyon erős a gyanú, hogy a német pilóta egy hasonló PR-kampányt indított útjára, mint amilyet 2009-ben bonyolított.

Rosberg egy rövid, de komoly hangvételűnek tűnő kommünikével fordult a nagyvilághoz a közösségi oldalakon és saját honlapján, ráadásul egy fotót is közölt, amely az FIA által üzemeltetett garázsfigyelő biztonsági kamerából származik. Ezeket a kamerákat ellenőrzés céljából működtetik azóta, hogy a versenyhétvégékre előírták a kötelező éjszakai pihenőt.

„Ellopták a versenysisakomat a csapat őrzött garázsából a nürburgringi nagydíj vasárnapján, hajnali 1 óra 51 perckor. Az FIA fényképén látható a tolvaj. Ha valaki látja az eBayen vagy máshol, kérjük, tudassa velünk. Eredeti versenysisakot soha nem adtam senkinek, ezért ha valaki látja, tudassa velünk! Köszönjük!” – írta Rosberg.

A Mercedes pilótája közreadta a sisak paramétereit is: a Schuberth által gyártott fejfedő regisztrációs száma R-NR 074/02-13, SNELL-azonosítója ST 270141, míg az FIA aranycímkéje AH04248, fehércímkéje pedig Nr. 134.

Bár a felhívás hitelesnek tűnik, mégis erős a gyanú, hogy valamiféle PR-fogásról van szó Rosbergék részéről. Az már eleve furcsa, hogy az őrzött garázsba hogyan jutott be idegen, de tetézi a gyanút az is, hogy a július 7-i hajnalon ellopott sisakot miért csak most kezdik keresni?

Nem ez lenne az első eset egyébként, hogy Rosberg egy eltűnt sisakkal kampányol: 2009-ben, a Williamsnél töltött utolsó idényében a Philips víruskampányában vett részt, s nem csak a márkát népszerűsítette, hanem közben – elemzők szerint – soktízezer követőt toborzott a Facebookon és a Twitteren is.