Tehetős Forma-1- és szimulátor rajongók figyelem! Aki hajlamos 90 ezer fontot, nagyjából 32 millió forintot kifizetni, az látványos, már majdnem valósághű környezetben hódolhat hobbijának.

A különleges szimulátort egy online kereskedéssel foglalkozó brit oldalról, a Costcoról lehet megrendelni, s aki rászánja a borsos összeget, annak minden bizonnyal komoly élményben lesz része. A rendszert egy Intel Core i7-es processzorral, 16 gigabájt memóriával, SSD-merevlemezzel szerelt PC működteti, amelyhez három darab 23 colos monitor és 5.1-es hangrendszer tartozik.

Bár a teljesítmény mellett sem lehet szó nélkül elmenni, igazán különlegessé – és méregdrágává - a körítés teszi az ominózus szimulátort, a rendszert ugyanis egy Forma-1-es bemutatóautóba építették be. A makett valós méretű és az apró részletekre is odafigyeltek az alkotók: jelentős része az igazi Forma-1-es autókhoz hasonlóan szénszálas anyagokból készült, Pirelli-demoabroncsok feszülnek rajta és a kormánya is gyorsan kivehető, ’úgy tervezve, hogy ’vizuálisan minél inkább olyan legyen, mint F1-es kormány’.

A terméket – amelyet a megrendeléstől számítva 12-18 héten belül szállítanak, s igény esetén tréninget is tartanak a vásárlóknak – az FMGC International nevű cég forgalmazza, amely 1986 óta készít bemutatóautókat és szervez Forma-1-hez köthető céges élménynapokat.