Néhány napja közreadta a Red Bull azt a videót, amelyet az előszezont lezáró második bahreini tréning után bonyolított filmforgatási napon készítettek. Az energiaitalosok egy igazi csemegét is elrejtettek a látványosra sikerült műben.

Az utóbbi években számos kamera-ínyencséget láthattunk Forma-1-es fronton: például sisakra szerelt kamerát, amelyet alkalomadtán már a tévéközvetítések világadásába is bevágtak, Lucas di Grassi tesztelte a szemmagasságban működő sisakkamerát is, míg a Red Bull és a Mercedes kényeztetett bennünket 360 fokban forgatható kamerák képével is.

Az energiaitalos alakulat újabb dobása a szemkamera, amelynek köszönhetően nem azt figyelhetjük meg, hogy mit lát a versenyző száguldás közben, hanem azt, hogy hogyan figyel, az eszköz ugyanis a versenyző arcára van irányítva. Sajnos a felvételen csak rövid ideig - 1:36-nál, valamint 1:56-nál egy-egy másodpercre bukkan fel - élvezhetjük a látványosságot, de ki tudja, talán a közeljövőben a televíziós közvetítésben is láthatunk hasonlókat.

Az F+1 Blog nemrégiben a televíziós közvetítések technikai hátterével is foglalkozott annak apropóján, hogy a világbajnokság kommunikációs partnere, a Tata Communications első ízben engedett betekintést a FOM tévés főhadiszállására, amely a nagy-britanniai Biggin Hillben található.