Hétvégén Spa-Francorchamps-ban újra beindul az élet a Forma-1-ben: az Ardennekben ezúttal a szokásosnál is hűvösebb időjárás fogadja majd a nyári szünetről visszatérő csapatokat és versenyzőket, ám az F1 furcsaságaival foglalkozó egyik blog olyan kincsre lelt, amely a hidegben is szívmelengetőnek mondható.

A wtf1.co.uk egy videót halászott elő az egyik ismert megosztóról, amely a Forma-1 rajongók mellett gyaníthatóan a slot car megszállottak szívét is megdobogtatja. Egy fiatal belga fanatikus a családja nappalijában megépítette Spa-Francorchamps versenypályáját, amely – bár a pontosságot lehet kritizálni – minden kétséget kizáróan látványosra sikeredett.

A pályaépítő olyan apróságokra is nagy hangsúlyt fektetett, mint például a szalagkorlátok, a gumifalak, az Ardenneket erdőségeit szemléltető pályaszéli fenyőfák, valamint a különféle szponzorfeliratok. Az alkotó a felvétel szerint nem Forma-1-es autókat versenyeztet az aszfaltcsíkon, pedig a hétvégén az igazi pályán már elitkategória mezőnye száguld majd.

Nagy kérdés, hogy a Mercedesnél elcsitultak-e a házon belüli, a Magyar Nagydíjon felkorbácsolódott indulatok Lewis Hamilton és Nico Rosberg között, illetve a Williamsnek, a Red Bullnak vagy bárki másnak lehet-e esélye a csillagosok ellen a rendkívül gyors helyszínen. Valószínűség nem menekül majd Helmut Marko sem, az osztrák szakembernek gyaníthatóan tucatnyiszor kell majd megválaszolnia, hogy a Red Bull miért nem Antonio Felix da Costát választotta 2015-re a Toro Rossóba a napokban bejelentett 17 éves suhanc, Max Verstappen helyett és kérdésözön várható majd a Caterhamnél is.

A közelmúltban tulajdonosváltáson átesett zöldektől a nemzetközi sajtó arra a kérdésre vár épkézláb választ, holgy miért állították félre Kamui Kobayashit, akit ezen a hétvégén a korábbi háromszoros Le Mans-i győztes, a Forma-1-ben még sohasem induló André Lotterer vált majd fel.