Megtréfálta a múltidéző autófestésre áhítozó rajongókat a McLaren, amikor csütörtökön az MP4-30 típusjelű, már Honda-hajtáslánccal szerelt versenygépet a Mercedes-korszakban használt króm-fekete színezetben tárták a nyilvánosság elé. A wokingi csapat húzása után a netet elárasztották a különféle rajongói látványtervek.

Ilyenekből már a prezentáció előtt sem volt hiány, a számítógépes grafikához valamicskét konyító Forma-1 rajongók garmadája készített ilyen vagy olyan elképzelést az új autó lehetséges köntöséről. Ezekből – egyelőre - semmi nem lett és ez olaj volt a tűzre: a csütörtöki online prezentáció óta a fanatikusok még inkább rákapcsoltak, így a különféle közösségi portálok, megosztók roskadoznak a különféle McLaren-színezetektől.

A legtöbben természetesen amellett kardoskodnak, hogy az előző McLaren-Honda aranykorszakban használt fehér-piros öltözék lett volna a legjobb választás a McLaren számára, míg mások szerint azzal az egyszerű húzással is jócskán fel lehetett volna dobni az autó küllemét, ha a króm helyett a fehérre esett volna a csapat választása.

Olyan fanatikusok is akadnak, akik szerint eljött az ideje annak, hogy a McLaren visszatérjen saját, történelmi színéhez, a narancssárgához, amelyet némi feketével megspékelve szintén jóval mutatósabb lehetne az MP4-30-as.

Noha az idei évtől Fernando Alonsóval és Jenson Buttonnal támadó alakulat egyelőre semmilyen utalást nem tett erre, az Origo GPHirek beszámolója szerint több forrás is úgy véli, hogy a márciusi, melbourne-i évadnyitóig még változhat az új McLaren festése. Sok múlik azon, hogy a hátralevő időszakban a gárdának sikerül-e megállapodnia egy főszponzorral, de akár az is megtörténhet, hogy az Ausztrál Nagydíj előtti napokra időzítenek egy komolyabb PR-bummot.

Biztosra nem lehet venni, hogy így lesz: többen vannak, akik erre következtetnek abból, hogy az MP4-30 bemutatójának apropóján a nagyfőnök Ron Dennis arra tett utalást, hogy esze ágában sincs a múltba révedni. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a tavalyi év végén, az idei év elején a Mercedes háza tájáról olyan híreket lehetett hallani, hogy a csillagosok az eddigi ezüst helyett a folytatásban inkább továbbviszik a krómot, de az F1 W06 Hybrid csütörtöki bejáratásáról érkezett képek szerint mégsem változtattak. Előfordulhat, hogy a bajnokcsapat közvetetten, esetleg közvetlen módon, háttéregyeztetések során értesült arról, hogy a McLaren mégsem színezi át a kocsit, így maradtak a jól megszokott színvilágnál.