F1 Forma-1 Valtteri Bottas Mercedes Toto Wolff
Hétfő óta biztos, hogy Valtteri Bottas csatlakozik Lewis Hamiltonhoz a világbajnok Mercedes istállónál, a különítmény pedig egy friss videóban 2 percbe sűrítve azt is megmutatta, hogy milyen volt a Williamstől igazolt finn versenyző első munkanapja Brackley-ben, a főhadiszálláson.

 

Bottas megérkezett, aláírta a szerződését Toto Wolff sportigazgatóval, aki röviddel később az aulában összegyűlt hallgatóságnak úgy mutatta be, mint „a család új tagját”. A versenyző láthatóan meghatottan beszélt, „mega” fejleménynek titulálva, hogy idén a három éve verhetetlen alakulatnál szerepelhet.

A 27 esztendős versenyző a nap folyamán körbeturnézta a tervezőirodát, megejtették az első mérnöki megbeszéléseket, majd egy semleges, szponzori logóktól és matricáktól mentes fehér overallban átesett az üléspróbán is. Annyi bizonyos, hogy az északi versenyző kedvező benyomást tett a gyáriakra, akik közül többen a videóban is megszólalnak, méltatva az együttes új szerzeményét.



„Már nagyon várom, hogy elkezdődjön a szezon” – mondja Bottas, aki csak egy évre szóló szerződést kapott, ám a csapat állítása szerint a közvélekedéssel ellentétben nem kényszerül majd alárendelt szerepbe a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton mellett. A pilóta egyébként egy szponzort is vitt magával a csillagosokhoz: a finn Wihuri Group konglomerátum épp pénteken jelentette be, hogy a versenyzővel együtt átigazolnak a Williamstől a Mercedeshez.