Meglehetősen ritka alkalom az, amikor egy Forma-1-es istálló valódi betekintést enged a kulisszák mögé és megmutatja, hogy mi zajlik a gyárak mélyén. A Toro Rosso megtette: a Red Bull-junioregylet egy videó segítségével a faenzai bázist, valamint a nagy-britanniai Bicester-ben található szélcsatornát is bemutatta.

A Forma-1-ben mindenki másképp csinálja: a Ferrari az egyetlen, amely az autót és a motort is házon belül, egy fedél alatt készíti, a Mercedes szintén mindent maga csinál, de külön létesítményben, míg az általános trend az, hogy a csapatok maguknak gyártják az autót, a motort pedig beszerzik valamelyik gyártótól. Utóbbiak közé tartozik a Toro Rosso is: az utóbbi éveket domináló energiaitalosok juniorcsapata mostanáig Ferrari-ügyfél volt, a jövőben viszont a Renault egységeit építik majd be a faenzai központban készült versenygépekbe.

Mint ismeretes, James Key technikai igazgató tavalyi érkezése táján Franz Tost, az együttes főnöke több ízben is hangsúlyozta, hogy a csapat – bár több ízben is felmerült, hogy a Red Bull-báró, Dietrich Mateschitz megszabadul a junioregylettől – komoly összegeket invesztált a gyárlétesítmény fejlesztésébe. A videón jól látható az eredmény: míg a jogelőd Minardi korszakában a faenzai gyár szinte csak egy óriási hangár volt, addig mostanság már komolynak mondható, jól felszerelt Forma-1-es komplexumnak mondható.

A jövőre Jean-Eric Vergne mellett az idei GP3-bajnok újoncot, Danyil Kvjatot foglalkoztató Toro Rosso azon csapatok közé tartozik, amely saját szélcsatornával is rendelkezik: a méretarányos makett tesztelésére alkalmas „eszköz” a nagy-britanniai Bicesterben található, s a felvétel betekintést enged az ott zajló munkálatokba is.