Káprázatos videót tett közzé a kamerák fejlesztésével foglalkozó norvég Making View nevű cég: a gyártó streetview-stílusban rögzítette Sebastien Buemi és az RB6-os Red Bull augusztusi száguldását, amelyre Oslóban, a Rudskogen versenypályán került sor.

A rajongók a különleges kamera-technológiának köszönhetően soha nem látott élménnyel lehetnek gazdagabbak: már a svájci pilóta beszállásától kezdve tökéletesen körbenézhetnek az autó körül, s száguldás közben is megfigyelhető az autó minden porcikája.

Ha már a kamerák szóba kerültek, érdemes megjegyezni, hogy a csapatok sem csak a FOM által felszerelt fedélzeti kamerákat használják, legalábbis a pénteki szabadedzéseken. Bár mozgóképek rögzítéséhez az istállóknak is különengedélyre van szüksége, a Formula One Management engedélyezte számukra, hogy a versenyhétvégék nyitónapjain használhassák saját fedélzeti kameráikat az aero- és egyéb fejlesztések ellenőrzéséhez.

Vannak csapatok, amelyek egyszerűen felszerelhető kis kamerákat használnak egy-egy komponens megfigyeléséhez, mások viszont egészen magas színvonalú technológiát alkalmaznak ezen a területen is. Például a Red Bull, amely állítólag termokamerát is használ a pénteki gyakorlásokon, szükség esetén megfigyelve ezzel a kipufogóból távozó forró gázok útját.

Nagy kérdés, hogy a Making View által a Forma-1-es autón kipróbált streetview-technológiát is átveszi-e az energiaitalos különítmény vagy akár a FOM. Ahhoz kétség sem férhet, hogy komoly haszna lenne a megoldásnak, szórakoztatás tekintetében legalábbis biztosan.