Az egyáltalán nem ritka, hogy Forma-1-es személyiségek tévés showműsorokban tűnnek fel, az viszont jóval ritkább, hogy közülük valaki egy táncos produkcióban mutassa meg magát. Pedig ilyen is megtörténik néha…

A bátor vállalkozó a holland Christijan Albers, aki 2005 és 2007 között a Minardi, valamint a MIdland/Spyker kötelékében összesen 46 Forma-1-es nagydíjon állt rajthoz, majd tavaly néhány hétig a gyanús körülmények között bedőlt Caterham csapatfőnökeként is tevékenykedett. A németalföldi nemrég a világ számos országában futó hírességes táncműsor, a „Dancing with the stars” egyik hollandiai különkiadásában mutatta meg tánctudását.

Albers és partnere a zsűri négy tagjától három 7 pontos, valamint egy 6 pontos értékelést gyűjtött be. Ez biztosan több annál, mint amennyit a Forma-1-ben sikerült letennie az asztalra, ott ugyanis mindössze 4 egységet szerzett, ezeket is az emlékezetes, hatautós USA Nagydíjon elért 5. helyezésével sikerült gyűjtenie.

Noha nem Forma-1-es kötődésű, mindenképpen említést érdemel a „Dancing with the stars” című produkció eddigi legjobban teljesítő motorsport-személyisége. Az illető nem más, mint a Dakar-ralikról ismert motoros, a 2010-es dél-amerikai futamot a 2. helyen záró, idén januárban pedig az Africa Eco Race-en győztes Pal Anders Ullevalseter: a 46 esztendős klasszis 2013-ban élesben indult a műsor norvégiai szériájában, ahol egészen az ötödik fordulóig jutott.