F1 Forma-1 McLaren-Honda
A nagy-britanniai Rockingham versenypályáján, filmforgatással tölti a szerdai napot a McLaren istálló és reménysége, Stoffel Vandoorne, akiket egy szempillantás alatt kipécézett magának a világháló szigorú népe. Ehhez elég volt egyetlen fotót feltölteni a Twitterre...

 

Az ominózus felvétel a jelenleg teszt- és tartalékpilótaként alkalmazott, jövőre viszont Jenson Button helyén már versenyzőként szereplő belga pilóta reggeli első köre előtt készült. A borongós, esős időben az MP4-31-es a garázsban áll, az abroncsokat gumimelegítő paplan borítja: ezzel nincs is semmi gond, nehéz lenne másképp csinálni, ám a paplanon jól látható a „Lewis” felirat, így nyilvánvaló, hogy azt korábban Hamilton gumijainak előmelegítésére használták.
F1 Forma-1 McLaren-Honda
Mivel Hamilton 2013 óta a Mercedes versenyzője, több sem kellett a világháló sasszemű Forma-1 rajongóinak, akik azonnal lecsaptak a témára: „Úgy látszik, hogy a McLarennél már erre sem fordítanak figyelmet” – hangzott az egyik tweet, míg egy másik posztoló megjegyezte: „Talán ideje lenne költeni némi pénzt új gumimelegítőkre is…”

Persze a McLarennek kisebb gondja is nagyobb ennél, pláne azok után, hogy az utóbbi időszak biztató jelei után csapnivalóan szerepeltek Japánban, exkluzív motorszállító partnerük, a Honda hazai versenyén. A brit-japán konstelláció újbóli életre hívásának tavalyi, első szezonját még így is messze felülmúlják, ám mint Yusuke Hasegawa, a japán gyártó Forma-1-es programját irányító szakvezető az Auto Hebdo című francia lapnak kifejtette: legfeljebb elégedettség lehet szó, kitörő örömről semmiképp.

„Tény, hogy sokat javultunk, de még mindig nagyon messze vagyunk a célunktól” – sommázta az idény eddigi részét a szakember. „A hajtáslánc sokat javult, de nem eleget. A fejlődésnek köszönhetően egyébként a légkör is javult, most sokkal jobban alakulnak a dolgok. Volt néhány biztató eredményünk, amelyek motiválóak, nem pedig vitákra adnak okot, márpedig ez komoly különbséget jelent.”
F1 Forma-1 McLaren-Honda
Hasegawa a Honda portékájának jelenlegi állapotával kapcsolatban megjegyezte: „A rendszer azonos szinten van a versenytársakéval, bizonyos tekintetben még jobbak is vagyunk náluk, de sajnos a belső égésű motorunk még mindig nem elég jó.”

Négy fordulóval az évad vége előtt a McLaren-Honda 62 ponttal 6. a konstruktőri tabellán, míg a versenyzők közül Fernando Alonso 42 egységgel a 11., Jenson Button pedig 19 ponttal a 15. helyet birtokolja. A csapat idei első pontját Vandoorne szerezte, aki beugróként helyettesítette Bahreinben az akkor sérült Alonsót: a jövőre teljes szezont futó belga ezzel a 19. helyen szerepel a ponttáblázaton.