F1 Forma-1 Eric Boullier McLaren-Honda Fernando Alonso Stoffel Vandoorne
Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója megerősítette, hogy a wokingi alakulat új autófestést használ majd 2017-ben, így minden esély megvan arra, hogy a február 24-én esedékes bemutatón a korábban pletykált narancssárgában pompázó versenygépet lepleznek le. Arról egyelőre megoszlanak a vélemények, hogy mire lesz képes az új rakéta, ám a szakvezető állítja: idén megtörténhet a nagy áttörés.

 

Nagyjából két hete biztossá vált, hogy a McLaren szakít a típusjel-tradícióval és a tavaly novemberben lapátra tett korábbi nagyfőnökhöz, Ron Dennishez köthető „MP4” sorozat helyett az új vezetésű formáció az idei autót MCL-32 névre fogja keresztelni. Pletyka szintjén arról is lehetett hallani, hogy változtatnak a versenygép színezetén és a Dennis által évtizedeken keresztül tiltott, az alapító Bruce McLaren által megálmodott narancssárgára festik majd Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne idei gépét, hivatalosan ezt azonban nem erősítették meg.

Arra továbbra sincs garancia, hogy az autó tényleg narancssárga lesz, az viszont már biztos, hogy az utóbbi években használt feketét sem viszik tovább. Ezt Eric Boullier, a különítmény versenyigazgatója erősítette a Forma-1-es abroncsokról gondoskodó Pirelli keddi, Torinóban tartott rendezvényén. „A színezet biztosan változni fog, még néhány nap és megláthatják, hogyan” – mondta a szakvezető, utalva arra, hogy alakulata a jövő héten, egészen pontosan február 24-én tartja autóbemutató rendezvényét.

 

F1 Forma-1 Eric Boullier McLaren-Honda Fernando Alonso Stoffel Vandoorne
Egy korábbi, rajongói látványterv


Mint ismeretes, a McLaren két pokolian nehéz idényt tudhat maga mögött, az exkluzív motorpartner Honda 2015-ös visszatérése óta a gárda nyomokban sem idézte múltbeli versenyképességét. A japán fél az idei évre komoly változtatásokat hajt végre, a korábbitól eltérő koncepció mentén haladva alkották meg az idei hajtásláncot, a vélemények pedig egyelőre megoszlanak azzal kapcsolatban, hogy mi várhat idén az együttesre. Zak Brown, az új vezér saját bevallása szerint nem vár csodát, a közösségi portálokon és a sajtóban Alonso is igyekszik óvatosságra inteni a híveket, Boullier azonban bátrabbnak tűnik náluk, ugyanis a versenyigazgató kerek-perec kijelentette: lát esélyt arra, hogy a McLaren-Honda az évad nagy meglepetésével rukkol majd elő.

 

F1 Forma-1 Eric Boullier McLaren-Honda Fernando Alonso Stoffel Vandoorne
Eric Boullier optimista


„Mi lehetünk a kívülállók, a szezon meglepetései! A Honda nagyon jó munkát végez a motorral, így talán mi is ott lehetünk a bajnoki címért harcolók, azaz a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari mellett.” – idézte a La Repubblica című olasz lap Boullier-t, aki a spanyol El Mundo Deportivónak azt is megjegyezte: „Teljesen új az autó, teljesen új a motor, mégsem tiszta lappal indulunk, mert hasznosítottuk a múltbeli tapasztalatokat az előrelépés érdekében.”

A tavalyi szezont a konstruktőri tabella 6. helyén záró istálló előretörésével kapcsolatban futott egy egyelőre jóindulattal is csak udvariasságinak mondható kört a Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery is. Az olasz vállalat keddi eseményén a brit szakember megjegyezte: „Amilyen sok a változás idén, lehet, hogy nem a Mercedes lesz a mértékadó és mások, például a Red Bull, a Ferrari vagy épp a McLaren is részese lehet a harcnak…”