Messze nem úgy alakult a McLaren és a Honda újra életre hívott szövetsége, ahogyan azt a dicsőséges régmúltat gyakran felemlegető rajongók remélték, ám a japán gyártó addig is igyekszik villantani, amíg az érdemi köridőkre és futásteljesítményre nem alapozhatnak.

Egyrészt kedden, Tokióban összetrombitálták az ázsiai sajtó színe-javát egy sajtótájékoztatóra, ahol a hallgatóság hiába várt új főszponzor bejelentésére, ilyesmire nem került sor. A márka pusztán kérkedett egy sort az újbóli Forma-1-es szerepvállalással, felvonultatva Fernando Alonsót és Jenson Buttont is. Másrészt közreadtak egy látványos videót is: ezen azt mutatják meg, hogy a hajtáslánc energiatároló rendszerében tárolható 4 megajoule energiával akár kisebbfajta villámlást is elő lehet idézni.

A demo kétségkívül mutatós, ám az is nyilvánvaló, hogy a versenyzők és Honda rajongói is jobban örülnének annak, ha az MP4-30-as McLaren időeredményei is villámcsapásszerűen javulnának. Eric Boullier, a McLaren-Honda versenyigazgatója a napokban nyíltan elismerte, hogy olyan hátrányba kerülhetnek a döcögős kezdés miatt, amelyet nehéz lesz ledolgozni. A két versenyző ennek ellenére igyekszik optimizmust sugallni.

„A végső cél a bajnokság megnyerése. Ezt akarjuk elérni. Győzni jöttem ide. Nem tudom, hogy ez már az első évben sikerül-e, vagy a második, esetleg harmadik év során, de remélem, hogy olyan gyorsan megtörténik, amilyen gyorsan csak lehet” – idézte az Origo GPHirek Alonsót, aki a tokiói sajtóeseményen fújta meg harci kürtjét.