Sebastian Vettel szahíri időmérő-kudarca egy újabb jele annak, hogy a Red Bull még mindig nem ott tart, ahol szeretnének, ám a csapat korábbi versenyzője, Mark Webber leszögezte: biztos benne, hogy nem kell sokat várni az energiaitalos egylet feltámadására. Az endurance-versenyzés világába távozott versenyző cserébe nem kapott jó szót, ugyanis Helmut Marko ismét odaszúrt az ausztrálnak…

Nem kell aggódnia a Red Bull híveinek, ugyanis az energiaitalos csapat hamar maga mögött hagyja a jelenlegi botladozó formát és felzárkózik a domináns Mercedes szintjére. Így vélekedik Mark Webber, az alakulattól és a Forma-1-től tavaly elbúcsúzott ausztrál, aki arra számít, hogy ex-csapata Monte Carlo magasságában már a győzelem legfőbb esélyese lesz.

„Némi időre van szükségük, de ez teljesen normális” – idézte az egyik osztrák lap az energiaitalosoknál hét szezont lehúzó és kilenc győzelmet arató pilótát. „Hamarosan el fogják érni a Mercedes szintjét. Nem lehet tizenöt éven át sorozatosan nyerni. Mostanában csak a második, harmadik helyeken végeznek, ezért mindenki azt mondja, hogy nem erősek, viszont a Red Bull sokszor győzött az elmúlt években és tudják, hogyan kell nyerni. Biztos vagyok benne, hogy már nem kell sokat várni az idei első sikerükre.”

Nico Rosberg és Lewis Hamilton, a Mercedes két versenyzője egy-egy elsőséget jegyeznek az első két futam után és minden esély megvan arra, hogy Bahreinben valamelyikük újabb diadallal gyarapodjon. Webber rámutatott: a Red Bull idei esélyeire nézve meghatározó, hogy a csillagosok mennyire tudják kihasználni az együttes gyenge szezonkezdetét.

„Látnunk kell, hogy a Mercedes mennyire erős, mennyire sok pontot tudnak termelni az évad első felében. A következő néhány futamot még biztosan uralni fogják, de szerintem Monacóban már a Red Bull lesz a nyerő” – mondta a Porsche endurance-csapatának kötelékébe szegődött pilóta.

Noha sokan féltették a Webber helyét a Toro Rossótól előléptetve elfoglaló Daniel Riccardót attól, hogy a négyszeres vb-első Vettel mellett túlságosan háttérbe szorul majd, a fiatal ausztrál a peches helyzetek –kizárás az átfolyásmérő miatt Melbourne-ben, elrontott kerékcsere Szepangban, rajtbüntetés Szahírban – ellenére eddig túlszárnyalja az előzetes várakozásokat. A versenyzőt a minap dicséretben részesítette Helmut Marko, a Red Bull sportigazgatója, aki persze ügyelt arra, hogy egy csapással két legyet ütve odapörköljön Webbernek is.

„Végre van egy olyan ausztrálunk, akik képes jó rajtokat produkálni a futamokon és fair, sportszerű módszerekkel tud nyomást gyakorolni Sebastianra” – mondta a Webberrel éveken át puskaporos viszonyban álló osztrák szakember.