Egyre valószínűbb, hogy Mark Webber nem marad a Red Bullnál: bár a Porsche egyelőre cáfol, az utóbbi hetek botrányai után ismét erősödik a pletyka, amely szerint az ausztrál versenyző aláírt a zuffenhauseni márka sportautó-csapatához és 2014-től a hosszú távú versenyzés csúcskategóriájában folytatja pályafutását.

Webber és a Red Bull között a szepangi Vettel-gate után mérgesedett el újra a viszony, s a kedélyek csitulásának nem kedvezett a kenguruföldi pilóta múlt hétvégi, rosszul sikerült sanghaji futama sem. Ezt követően szellőztette meg az autósport-ügyekben általában jólinformált Radio Le Mans, hogy Webber valójában már meg is állapodott új munkaadójával, amely a Porsche lesz, s ahová – állítólag – öt évre írt alá.

A Le Mans-i 24 órás és a hosszú távú versenyzés csúcskategóriájának számító LMP1-be jövőre visszatérő német márka részéről ellentmondásos információk jelentek meg Webber ügyében. A márka egyik szóvivője nem cáfolta egyértelműen a pletykát, pusztán hangsúlyozta, hogy ’csak később’ döntenek a versenyzői összeállítás kibővítéséről, míg egy másik szóvivője az AAP hírügynökségnek már határozottabban cáfolt és kijelentette: „Van egy teszteléssel kapcsolatos tervünk Le Mans-ra, de az biztos, hogy Mark Webber nem szerepel ezek között. Talán lesz néhány Forma-1-es múlttal rendelkező pilótánk is a jövőben, de ez egyelőre nem szükséges.”

Webber számára nem lenne ismeretlen a prototípus-versenyzés, 1998-ban és 1999-ben ugyanis a Mercedes kötelékét erősítetve indult a Le Mans-i futamokon. Adott a Porsche-kötődés is, mivel a pilóta a közúton is a német márkát favorizálja, kedvence egy 911 GT3 RS. Arról egyébként már korábban nyilatkozott a Red Bull tábora, hogy amennyiben változik a versenyzői összeállítás, a Lotus kötelékét erősítő 2007-es világbajnokot, Kimi Räikkönent veszik majd célkeresztbe.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke egyelőre nem kommentálta a Webber jövőjét firtató, újra erősödő Porsche-pletykát, azt ugyanakkor kinyilvánította: bízik abban, hogy az ausztrál versenyző hamarosan összeszedi magát. A szakvezető igyekezett pontot tenni arra a spekulációra is, amely szerint a versenyző katasztrofális sanghaji hétvégéje összeesküvésnek tudható be.

„Ez hülyeség, felejtsük el az összeesküvést” – mondta a csapatfőnök. „Mindannyian azon vagyunk, hogy a két autónk eljusson a célig, a lehető legelőkelőbb helyen. Bárki, aki azt gondolja, hogy összeesküvés szövődik valamelyik versenyzőnk ellen, az nem tudja, hogy mit néz…”