F1 Forma-1 Ferrari 412T1 Ferrari 412T2 Jean Alesi Gerhard Berger Homestead Ferrari Corse Clienti

Manapság legfeljebb valamelyik versenypálya parkolójában ütközhet egymással Jean Alesi és Gerhard Berger, Forma-1-es Ferrarijaikkal viszont a napokban tényleg történt egy sajnálatos incidens…

 

A baleset Miamiban történt, egészen pontosan a Homestead versenypályán, ahol a Ferrari Corse Clienti programja vendégszerepelt az elmúlt hétvégén. Ez a program a letűnt korszakok versenygépeinek utóéletéről gondoskodik, mégpedig dúsgazdag ügyfél-pilóták közreműködésével: akinek van elég pénze, bármikor befizethet arra, hogy egy-egy pályanap keretein belül megtáncoltassa valamelyik múltbeli versenygépet.

Ez történt Miamiban is, ahol két páciens egyszerre hajtott pályára: egyikük Jean Alesi 1994-es 412T1-esével száguldott, míg a másik Gerhard Berger 1995-ös 412T2-esének volánja mögé pattant be, ám a kaland csúnya véget ért. Az oválon Alesi autójának pilótája épp előzni készült Berger gépét, ám a manőverbe hiba csúszott: a 412T1 eltrafálta a másik járgányt, megpördült, majd a falnak csapódva csúnyán összetört.


Személyi sérülés nem történt, de a két pénzes wannabe-F1-pilóta címére vélhetően vaskos számlát küld majd ki a Corse Clienti pénzügyi részlege, mivel a balul elsült kaland során mindkét autó megsérült.