Valószínűleg az év egyik legnagyobb celebeseménye zajlik Dél-Franciaországban, ahol az F1-es főmogul Bernie Ecclestone egy többnapos menyegző keretein belül adja férjhez nagyobbik lányát, Tamarát. A kiszivárgott hírek alapján nem túlzás azt állítani, hogy az esküvő valóságos fesztivál.

Mint arról a The Sun című brit bulvárlap beszámolt: a 28 esztendős Tamara és a 31 esztendős brit bróker, Jay Rutland már kimondták a boldogító igent, s jelenleg azt a négynapos partit élvezik, amelyre az örömapa Ecclestone 3,5 millió fontot, azaz mintegy 1,2 milliárd forintot költ.

Az esemény Nizza mellett, St-Jean-Cap-Ferratban zajlik, ahol Ecclestone 650 ezer fontot költött csak szállodai szobákra: a brit lap szerint az F1 impresszáriója a Grand Hotelban 73 szobát foglalt le az esemény idejére. A szertartást állítólag félórás tűzijáték, valamint Elton John minikoncertje követte, de a folytatásban fellép Lionel Richie, Calvin Harris és Mark Ronson is.

A vendégek között olyan hírességek vannak, mint Jason Statham, Sean Connery, Paris Hilton, valamint Beatrix és Eugénia hercegnők édesanyjukkal, Sarah Fergusonnal. Arról egyelőre nincs információ, hogy a Forma-1 világából kapott-e valaki meghívást az eseményre, arról viszont igen, hogy akik jelen vannak, jól érzik magukat: „Kint a tengeren, több mérföldnyire is jól hallani” – idézett a Sun egy Sylvie Anderson nevű helyi szem- és fültanút.

Ecclestone fiatalabbik lánya, a divattervező Petra már korábban elkelt, közvetlenül a 2011-es Belga Nagydíj előtt házasodott össze az üzletember James Stunttal, akivel Los Angelesben élnek. Tamarának – aki az utóbbi években valóságshow-k, Playboy- és egyéb lenge öltözetű fotózások, valamint a mértéktelen költekezés révén került a bulvárlapok címoldalaira - jóval zavarosabb volt az eddigi magánélete. 2002-ben eljegyezték egymást egy Jonathan Ketterman nevű férfival, de a kapcsolat nem tartott sokáig, legutóbb pedig egy Omar Khyami nevű milliárdossal randevúzgatott, de tavaly júliusban, két év után dobta az üzletembert, amikor egy ismeretlen elküldte az édesapjának azt a házipornót, amelyen Khyami egy másik nővel volt látható.

Rutland és Tamara között jóval gyorsabban pörögtek az események: januárban megismerkedtek, februárban eljegyezték egymást, május végén tettek egy kiruccanást a Monacói Nagydíjon, most pedig összeházasodtak.