F1 Forma-1 Marussia Jules Bianchi

Manapság egyáltalán nem ritka, hogy egy-egy régebbi Forma-1-es autót eladásra kínálnak különféle aukciókon, olyasmi azonban viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy egész flottát vihet haza az, akinek van elég pénze ilyesmire. Egy brit aukciósház most négy darab Marussiát kínál.

 

A John Pye Auctions-nél négy különböző konstrukciót lehet megvásárolni: a Marussia debütáló szezonjában, 2010-ben, akkor még Virgin név alatt épített VR01-est, egy Marussia Virgin MVR02-est 2011-ből, egy Marussia MR01-est 2012-ből, valamint a gyűjtemény legfrissebb darabját, egy MR02-est, amelyet 2013-ben versenyeztetett a különítmény. A versenygépek egy privát gyűjtő kollekciójából származnak: amikor a Marussia 2014 végén csődbe jutott, a Banbury-ben székelő alakulatnál kiárusítást tartottak az illetékes hatóságok, a jelenlegi tulajdonos nagy valószínűség szerint akkor jutott hozzá a Forma-1-es autókhoz.

F1 Forma-1 Marussia Jules Bianchi


Az aukciósház meghívásosan értékesíti a portékát, az érdeklődők az autókra egyenként vagy flottában is tehetnek ajánlatokat. „Már most hatalmas az érdeklődés, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen ezek a autók Monte-Carlo utcáin, valamint a világ többi versenypályáján száguldottak” – írja a John Pye Auctions.

A forgalmazónál arra számítanak, hogy a 2013-as modell ára lesz a legmagasabb: a néhai Jules Bianchi, valamint Max Chilton által vezetett konstrukcióért várakozásaik szerint 200 ezer fontot, azaz nagyjából 81 millió forintot kaphatnak. A másik három modellt darabonként 150 ezer fontra taksálják.
F1 Forma-1 Marussia Jules Bianchi
Hajtómű természetesen nem jár az autókhoz, viszont a John Pye Auctions közölte: az eredeti szív helyére azok replikái vannak beépítve.