F1 Forma-1 Michael Schumacher Nelson Piquet Martin Brundle Benetton B191B John Barnard

Forma-1-es autók időről időre felbukkannak a különféle aukciókon, ám a Bonhams május 13-i, monacói eseményén egy igazán különleges példány keres új gazdát. Az autó egy Benetton B191B, amellyel Michael Schumacher, Nelson Piquet és Martin Brundle is versenyzett.

 

A kalapács alá kerülő példány a 06-os sorozatszámot viseli, az autót váltóval és a 3,5 literes, V8-as, 730 lóerős Ford hajtóművel együtt kínálja a Bonhams. Az autó John Barnard alkotása, jelentőségét pedig jól szemlélteti, hogy a felkínált példányhoz három neves pilóta is kötődik: elsőként a háromszoros világbajnok Nelson Piquet vitte táncba a B191B-t, mégpedig az 1991-es Magyar Nagydíjon, s ezzel a példánnyal futotta utolsó F1-es derbijét is, ugyanabban az évben, az ausztráliai Adelaide-ben.
F1 Forma-1 Michael Schumacher Nelson Piquet Martin Brundle Benetton B191B John Barnard
„Nelson megnyerte az 1991-es Kanadai Nagydíjat a B191-essel, aminek nagyon örültem. Addig minden általam tervezett autó nyert az első szezonjában, Piquet pedig ezzel a sikerrel folytatta a sorozatot” – idézi a Bonhams kommünikéje a főtervezőt, aki Michael Schumacher érkezéséről lemaradt: „Akkoriban távoztam a csapattól, így lemaradtam Michael érkezéséről, pedig 1991 utolsó öt futamán és a következő szezon első három versenyén ő is az én autómmal versenyzett.”
F1 Forma-1 Michael Schumacher Nelson Piquet Martin Brundle Benetton B191B John Barnard
Schumacher a 06-os sorozatszámú autóval szerezte meg első dobogós helyezését is a Forma-1-ben, amikor harmadik lett az 1992-es évad második futamán, Mexikóvárosban. Abban az évben Schumi csapattársa, a Sky Sports F1 jelenlegi szakkommentátora, Martin Brundle is megfordult a 06-os modell volánja mögött. F1 Forma-1 Michael Schumacher Nelson Piquet Martin Brundle Benetton B191B John Barnard
„Jelenleg egy versenyautókat felkészítő cég tulajdonosa birtokolja az autót, amelyet meseszép állapotban ad át és ezt várjuk el a következő tulajdonos-pilótától is… A versenyautónak összesen tíz Forma-1-es világbajnoki címhez van köze, nagy jelentőségű a Michael Schumacher sztoriban is, így ez egy igazi történelmi gyöngyszem” – közli a Bonhams, amelynél 220 és 280 ezer euróra, azaz 69-87 millió forintra taksálják a B191B árát.