F1 Forma-1 Jenson Button

Új önéletrajzi könyvvel rukkol elő a Forma-1 2009-es világbajnoka, Jenson Button: a Life to the limit című kiadvány október 19-én jelenik meg Nagy-Britanniában.

 

Mint ismeretes, Buttont jelenleg is szerződés köti a McLaren-Hondához, Monte Carlóban be is ugrott az Indy 500-on vitézkedő Fernando Alonso helyére, tervei azonban – ezt számos alkalommal elismerte - nincsenek már a királykategóriában. A versenyzők számára ez a legjobb időszak arra, hogy önéletrajzi könyvet írjanak, amelyben kiteregethetik mindazt a szennyest, amelyet aktív pályafutásuk során kénytelenek voltak magukban tartani, s megoszthatják a szurkolókkal azon sikerek, kudarcok és élmények hátterét is, amelyben részük volt az évek során.

F1 Forma-1 Jenson Button
2009 világbajnokának van is miről mesélnie: 2000-től mostanáig 306 nagydíjon vett részt, 15 győzelmet aratott, 50 alkalommal állhatott a dobogón és olyan istállóknál szerepelt, mint a Williams, a Benetton/Renault, a BAR, a Honda, a Brawn GP és a McLaren. „Jenson a maga őszinte, intelligens stílusában meséli el a teljes történetet. Azt, hogy egy motorsport-őrült családban nőtt fel édesapja, John szányai alatt, hogy 20 évesen, új arcként érkezett meg a Williamshez, de néhány playboynak titulálták és leírták, de sikerült visszaküzdenie magát a sportág csúcsára. Jenson világbajnoki győzelme a szponzorok nélküli, alulértékelt Brawn GP istállóval a század egyik legelképesztőbb sportsztorijának számít” – áll a Life to the limit című kiadvány ajánlójában.  

Mint a nemzetközi beharangozóból kiderül, Button a kötetben számos érdekességet elárul arról, hogy milyen kapcsolat fűzi a sportág legnagyobb neveihez, például Lewis Hamiltonhoz, Michael Schumacherhez és Fernando Alonsóhoz, illetve olyan színes egyéniségekhez, mint Flavio Briatore, Ron Dennis, Frank Williams vagy épp a sorozatgyőztes Ross Brawn. Ezen felül az olvasót elkalauzolja a pilótafülkébe, egyenesen a vezetőülésbe, ahol 200 mérföldes sebességgel megy a száguldás, ahol megtapasztalható a halálfélelem és elmondja azt is, hogy mi történik, amikor ennél az óriási tempónál valami nem jól sül el és betekintést nyerhetünk abba is, hogy milyen az eufória, amikor áthaladunk a célvonalon.”

F1 Forma-1 Jenson Button
Button javában dolgozik a kötet megjelenésének előkészítésén, a minap az Instagramon posztolt is egyet azok közül a fotók közül, amelyek korábban soha, sehol nem voltak láthatóak. „Egymás mellett apa és fia. Felejthetetlen emlékek!” – írta a gokartos korszakában készült felvételhez, amelyhez odavéste azt is: „Remélem, hogy legalább annyira élvezitek majd a könyv olvasását, mint én az írását!”

Azt egyelőre homály fedi, hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve a 37 esztendős pilótának, aki egy Honda NSX GT volánja mögött augusztusban részt vett a japán Super GT bajnokság legnagyobb attrakciójának számító suzukai 1000 kilométeres viadalon.
F1 Forma-1 Jenson Button
„Jövőre biztosan csinálok majd valamit, ami az egész szezon át tart majd. Hogy itt, Japánban, vagy Amerikában, még nem tudom pontosan. Zajlanak tárgyalások erre vonatkozóan, így majd meglátjuk, hogy mi történik” – nyilatkozta akkor a versenyzéssel kapcsolatos terveit firtató kérdésre a brit pilóta.