Ayrton Sennának, a legendás háromszoros világbajnoknak sokan, sokféleképpen próbáltak emléket állítani az 1994. május 1-jén, Imolában történt tragikus baleset óta. Készült számtalan szobor, festmény, tetoválás, miegymás, de olyan különlegesség még sohasem, mint amilyennel egy brit művész rukkolt elő a napokban.

Ian Berry, művésznevén Denimu egészen egyedi alkotásokat készít: mint arra a művésznév is utal, a 30 esztendős huddersfieldi, jelenleg Amszterdam élő férfi farmeranyagból készít különféle kreációkat és ebben a stílusban alkotta meg Senna portréját is a legendás pilóta halálnak 20. évfordulója alkalmából. Érdekesség az alkotással kapcsolatban, hogy az elkészítéshez szükséges alapanyagot Berry a Senna-famíliától kapta, a portré a családtagok által viselt farmernadrágokból készült.

„Emlékszem, hogy gyerekként mindig Sennával akartam lenni az autóversenyes játékokban. Mindössze 10 éves voltam 1994-ben, de mindenre jól emlékszem. Később felismertem, hogy Ayrton Senna egy ikon volt, aki átalakította a motorsport világát. Ő volt a XX. század egyik legnagyobb alakja, akinek öröksége tovább él a XXI. században is” – mondta az inspirációról a szigetországi művész, aki a családdal együtt választotta ki azt a fotót is, amely alapján elkészítette művét.

Denimu Senna-portréját szerdán Sao Paulóban, a Viviane Senna által vezetett, hátrányos helyzetű gyermekek támogatásával foglalkozó Ayrton Senna Intézet központjában is bemutatták. Az alkotást később aukcióra bocsátják, a bevételt pedig az intézet kapja meg.