Bár a nagy-britanniai Milton Keynes városának neve jól ismert a Forma-1 rajongók körében, köszönhetően az ott székelő bajnokcsapatnak, a Red Bull Racingnek, mégsem megszokott, hogy egy csendes vasárnap reggelen F1-es autók zajára ébred a környék. Márpedig múlt vasárnap ez történt…

Míg az energiaitalos egylet versenycsapata épp nálunk, a Hungaroringen készülődött a Magyar Nagydíjra, addig városukban a Top Gear című népszerű autós műsor bonyolított egy forgatást. Jeremy Clarksonék műsorában sem megszokottak az F1-es versenygépek, most mégis valami ilyesmire készülnek.

Ahogyan azt egy járókelő megörökítette, sok közúti Renault-val együtt három Renault-erőforrással hajtott versenygép cirkált a környéken: a Red Bullt Antonio Felix da Costa, a Lotust Nicolas Prost, míg a Williamst az a Susie Wolff kormányozta, aki egy nappal korábban még a hungaroringi paddockban járt-kelt.

Az egyelőre nem szivárgott ki, hogy a Top Gear pontosan miben mesterkedik. Egyes teóriák szerint elképzelhető, hogy a közúti Renault-k és a francia gyártó hajtóműveivel szerelt F1-es gépek között bonyolítottak valamiféle versenyt szűk városi utcákon, míg mások szerint egy olyan anyagot forgattak, amely azt lesz hivatott bemutatni, hogyan lehetne használni egy Forma-1-es autót a mindennapokban.

Az igazságot valószínűleg csak akkor tudjuk meg, amikor műsorba kerül az anyag...