Kamerák kísérték Lewis Hamilton minden lépését múlt csütörtökön, amikor első munkanapját töltötte új csapatánál, a Mercedes-AMG-nél. A csapat által közreadott 3 perces videónak köszönhetően betekinthetünk a kulisszák mögé.

A három nappal korábban Stuttgartban vizitáló 2008-as világbajnok Brackley-ben, a csapat főhadiszállásán indította első mercis munkanapját, ahol találkozott a csapatfőnökkel, Ross Brawnnal, a főmérnök Andrew Shovlinnal és a többi vezetővel, majd bejárta a különféle részlegeket, beszélgetett a munkatársakkal és a csillagos márka overallját első ízben viselve átesett a hivatalos fotózáson is.

A csapatváltás mindig, minden versenyző életében fontos mérföldkő, Hamilton számára pedig különösen az: a brit tizenéves kora óta tartozott a McLaren kötelékébe, így idén első ízben repül ki a „családi fészekből”. Egy-egy friss szerzemény első látogatásáról általában csak fotókat adnak közre a csapatok, így a Mercedes-videó révén valóban izgalmas pillanatokat tartogat: érdemes megfigyelni például azt, hogy a brit milyen hatalmas érdeklődéssel veti bele magát az ismerkedésbe.

„Néhány nehéz év áll előttünk, de azért vagyok itt, hogy veletek együtt dolgozva komoly eredményeket érjünk el” – mondta Hamilton a dolgozóknak, akiket a tapsvihar alapján szavaival egycsapásra sikerült tűzbe hoznia. Komoly ovációval fogadták a szigetországi klasszist Brixworth-ben, a Mercedes motorépítő műhelyében is, ahová szintén ellátogatott.


szólj hozzá: Hamilton első napja a Mercedesnél

Mint ismeretes, a Michael Schumacher helyére érkező Hamilton átigazolását szakmai berkekben rendkívül kockázatos húzásnak tartják, azonban a versenyző újra és újra hangoztatja: hisz abban, hogy sikereket érhet el az utóbbi három évben csak küszködő Mercedes kötelékében. Igaz, azt sem felejti el nyomatékosítani, hogy tudja: nem számít azonnali világmegváltó eredményekre.

„Lépésről lépésre kell haladnunk. Előbb meg kell próbálni minél gyorsabban fejlődni, be kell illeszkednem a csapatba, hogy magam köré építhessem azt. Nicóval szorosan együtt kell működnünk, hogy azonos irányba haladjunk. Az első cél az lesz, hogy befejezzük a versenyt, aztán jöhetnek a dobogós helyezés, a győzelem és az, hogy minél több futamot nyerjünk. Meglátjuk, hogy végül mire jutunk” – mondta Hamilton a Stuttgartban tett első hivatalos látogatása során.