Folytatja a Forma-1 rajongók kényeztetését a Sauber istálló: a svájci egylet nemrégiben a versenygép anatómiájába avatta be az érdeklődőket azzal, hogy fotókat és videót tettek közzé egy hosszában kettévágott gépről, ezúttal pedig azt mutatják meg, hogyan szedik szét és rakják össze az autót a távoli futamokra készülve. Mindezt másfél percbe sűrítve.

„Lássuk, hogyan szedjük szét és rakjuk össze a versenyautóinkat az olaszországi verseny után, s hogyan csomagoljuk össze azokat az egyedi készítésű szállítórekeszbe Szingapúr előtt” – írja kedvcsinálóként Peter Sauber együttese

A felvétel mindössze 1 perc 24 másodperc hosszúságú, így óhatatlanul felmerül a kérdés: mennyi időt vesz igénybe a művelet valójában? Egy rajongó rá is kérdezett, a csapat pedig nem volt rest válaszolni.

„A ’normál’ folyamat 2-3 napba telik, beleértve az összeszerelés utáni minőségellenőrzést és mérlegelést is. Amikor ’vészhelyzet’ adódik, mint például Sergio Perez tavalyi, monacói balesete után, a srácok a tartalékvázat felhasználva körülbelül 12 óra alatt raknak össze egy autót. Japán és Korea között például nincs teljes szétszerelés, így a művelet ilyen esetekben körülbelül 8 órát vesz igénybe.”

Mint ismeretes, Perez legutóbb Monzában a 2. helyen ért célba, begyűjtve ezzel az alakulat idei harmadik dobogós helyezését. A mexikói tehetség csapattársával, Kamui Kobayashival együtt nagyon készül a hétvégén esedékes Szingapúri Nagydíjra, ám Giampaolo Dall’Ara főmérnök szerint a hinwilli különítménynek nehéz dolga lesz a távol-keleti városállam utcáin megrendezésre kerülő villanyfényes összecsapáson.

„A soron következő hét távoli futam közül szerintem ez lesz a legnehezebb a C31-es számára, de Szingapúrban bevetjük az új aero-fejlesztéseinket, amelyek remélhetőleg némiképp javítanak majd a helyzeten és a futamon erősek lehetünk” – fogalmazott a szakember.

100 pontjával a Sauber jelenleg a konstruktőri tabella 6. pozícióját foglalja el: a versenyzők közül Perez 65 ponttal a 9. helyen állomásozik, míg a 35 egységet jegyző Kobayashi a 12. helyet mondhatja magáénak.


szólj hozzá: Így készül a tengerentúlra egy F1-es istálló