Olyat tett Fernando Alonso, amilyet eddig senki: a kétszeres világbajnok a héten megosztott egy videót, amely a McLaren féltve őrzött szimulátorában készült.

 

A wokingi alakulat szimulátora messze földön híres és a szakmában toronymagasan a legjobbnak tartják. Aki eddig megfordult ott, csak áradozni tudott az eszközről, így nem csoda, hogy a különítmény igyekszik elrejteni azt a kíváncsi szemek előtt.

Nem tudni, hogy Alonso hogyan kapott engedélyt a posztolásra: nagy valószínűség szerint nem ez a prémium azért, hogy az évad kezdete óta küszködő alakulat kötelékében a múlt hétvégi Brit Nagydíjon megszerezte idei első pontját, az viszont elképzelhető, hogy az egyre tanácstalanabb alakulat már ilyen apró engedményekbe is hajlamos belemenni, hogy féken tartsa a köztudottan a latinos vérmérsékletű, de a gyötrelmeket eddig jól viselő pilótát.
Miután közreadta a felvételt, a pilóta közösségi csatornáin őt biztató, a brit-japán csapatot pedig keményen pirongató üzenetek tömkelege jelent meg. „Ezzel legalább teljesíteni tudod a versenytávot, az igazival sajnos csak ritkán!” – fogalmazott az egyik fanatikus.

A McLarennek egyébként két szimulátora van: a másik, butább változatot az ügyfelek, valamint bérlők használhatják.