Érdekes pillanatot csípett el Felipe Massa, amit az Instagram videómegosztó alkalmazásának köszönhetően bárki megtekinthet. A brazil a telefonjával videózott a silverstone-i versenyzői parádén, ahol sikerült megörökíteni, ahogyan ferraris csapattársa, Fernando Alonso beint.

Míg a többiek fülig érő szájjal pózolnak a kamionon, amely a rajt előtt körbevitte a mezőnyt a pályán, addig a Silverstone-ra egyébként komoly arcszőrzettel is erősítő Alonso odaszúrt csapattársának. Komolyan venni semmiképp nem kell a nemzetközi jelzést, hiszen köztudott, hogy Alonso és Massa jóban vannak egymással, ám a szösszenet jól megmutatja, hogy a kétszeres vb-elsőnek – a többiekhez hasonlóan – van nem éppen képernyő-konform arca is…

Alonso a keményebb, hevesebb vérmérsékletét idén már a pályán kívül is megmutatta: például Barcelonában, a Spanyol Nagydíj előtti napokban, amikor összetűzésbe került egy lesifotóssal, aki a barátnőjével, Dashával próbálta megörökíteni egy meghitt randi közben. A pilóta fellökte a fotóst, akinek összetört a felszerelése: bár a paparazzo jogi eljárást kezdeményezett a pilóta ellen, az ügyről mostanában semmit nem hallani.

Mostanában a pilóta a Ferrarira is fújt, a nyilvánosság előtt is bírálta az olasz csapatot amiatt, hogy az autó nem fejlődik kellőképpen, ám a pénteki, nürburgringi nyitány után annak ellenére is elégedetten nyugtázott, hogy az első szabadedzésen a motorvezérlő elektronika hibája miatt megállt alatta az autó. A napot a 6. pozícióban záró spanyol saját bevallása szerintelőrelépést tapasztalt.

„Hosszú út vár még ránk, de szerintem sikerült előrelépnünk és visszatért a Silverstone előtti versenyképességünk. Az egyik pozitívum, amit tapasztaltam, az abroncsok viselkedése. Most sokkal jobban viselkednek a gumik és nem okoznak semmiféle problémát” – fogalmazott a spanyol, aki 111 pontjával az egyéni tabella 2. helyén áll, 21 ponttal lemaradva a címvédő-éllovas Red Bull versenyzőtől, Sebastian Vetteltől.