Nem akar lemaradni a Shelltől és a Ferraritól a Mercedes sem: míg az előbbiek a Belga Nagydíj hétvégéjén Spáról bányásztak elő soha nem látott filmfelvételeket, addig a csillagosok Monzával kapcsolatban tették ugyanezt.

A Mercedes nem bonyolította túl a különlegesség bemutatását: az olasz futam másnapján, különféle közösségi felületeiken osztották meg a videót, amely az 1938-as monzai összecsapáson készült.

A felvétel tökéletesen visszaadja a II. világháború előtti autósport-hőskor hangulatát: Auto Unionok, Mercedesek, Alfa Romeók és Maseratik gyötrik egymást a volán mögött a korszak olyan nagyágyúival, mint Nuvolari, Farina, von Brauchitsch és Caracciola. A vakmerő pilóták elképesztő tempóban száguldoztak minimális biztonsági feltételek mellett: a futamot egyébként Nuvolari nyerte Auto Unionjával, az évad során először megtörve a Mercedesek dominanciáját.

Spában a Ferrari és a Shell korhű ruhába bújtatta pilótáit, a vendégeket és az újságírókat, amikor Malmédy mozijában bemutatták az archívumból előbányászott, az 1955-ös Belga nagydíjon készült és korábban sehol nem látott felvételeket.