Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke ritkán tűnik fel Forma-1-es futamokon, Budapestre mégis eljön, ugyanis a Magyar Nagydíj hétvégéjén zajlik majd az európai autóklubok értekezlete – árulta el egy interjúban a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke, Gyulay Zsolt.

„Örömmel mondhatom, hogy nagy megtiszteltetés ért minket azzal, hogy az FIA éppen a Magyar Nagydíj ideje alatt Budapesten rendezi meg az Európai Autóklubok értekezletét Jean Todt elnök úr vezetésével. Nagy örömömre szolgál, hogy a munkájuk mellett arra is szakítanak időt, hogy megnézzék a magyar futamot” – közölte Gyulay az MNASZ sajtóirodája által közzétett interjúban.

A Hungaroring Sport Zrt. elnöki tisztségét is betöltő szakember szerint a mogyoródi F1-es összecsapás előkészületei az utolsó fázisban tartanak: „A hátralévő pár napban tökéletesen a helyére kerül minden, és az eddig megszokott, magas színvonalon fogjuk megrendezni a 28. Formula 1 Magyar Nagydíjat.”

Gyulay kitért a jegyértékesítési mutatókra is, amelyek elmondása szerint lényegesen kedvezőbbek, mint az előző év ugyanezen időszakában. „Hogy lesz-e csúcsdöntés, azt nem tudom, de az biztos, hogy a tavalyi ugyanezen időszakhoz képest 15 százalékkal jobban állunk az értékesítésben. És ez nemcsak annak köszönhető, hogy idén külföldön is sokkal összetettebb reklámot folytattunk a Magyar Nagydíjjal kapcsolatban, hanem a 2012-ben nagy sikert aratott Egyenesen a Hungaroringre kampányunk – melynek segítségével 9990 Ft-ért megnézhette a versenyt valaki, ráadásul a jegy árában a tömegközlekedés felhasználásával az utazás költsége is benne volt – megújításának is, hiszen idén a tavalyi jegyek mellett ugyanilyen feltételekkel már 19990 Ft-ért ülőhelyre is vásárolhatók jegyek. Az eddigi adatok alapján az össznézőszám növekedése mellett arra is van esély, hogy a kilátogató nézők 30 százaléka magyar legyen az akciós jegyeknek köszönhetően.”

Gyulay újfent megerősítette, hogy a jövő hét végén a magyar kormány képviselője és Bernie Ecclestone aláírja majd azt a szerződést, amely garantálja, hogy a nemzeti autósport-szentély a 2017 és 2021 közötti időszakban is vendégül láthatja a Forma-1 mezőnyét. Mint ismertette: az F1-főmogul elvárásként fogalmazta meg a pálya teljes újraaszfaltozását, aminek még idén nekilátnak, ugyanakkor nagyon valószínű, hogy a korábban elhangzott tervekkel ellentétben a nyomvonal változatlan marad.

„Hogy változni fog-e a pályacsík, még nem lehet ezzel kapcsolatban véglegest mondani, de jelenleg 99 százalékban annak van esélye, hogy így marad” – mondta az MNASZ elnöke.