F1 Forma-1 Rio Haryanto Manor
Nem biztos, hogy a Manor Forma-1-es újoncának, Rio Haryantónak bejön az SMS-kampány, amellyel az idei szezonját igyekszik finanszírozni. Az indonéziai rajongók egyszerűen támogathatják a pilótát, aki a napokban megjegyezte: nem merne mérget venni arra, hogy elegendő pénzt tud összegyűjteni ahhoz, hogy végigcsinálja az évadot.

 

Haryanto közösségi finanszírozással vágott neki első F1-es idényének: hazája állami olajtársasága és turisztikai minisztériuma a becslések szerint 5 millió dollárral támogatja, a teljes szezonhoz szükséges további 10-12 milliót pedig SMS-kampánnyal tervezi összegyűjteni. Indonéziában bárki küldhet szöveges üzenetet a 7788-as telefonszámra, amely üzenetenként 30 cent formájában jelenik meg a pilóta számláján. 

Néhány hónap már eltelt a kampány indítása óta, így a sportág hivatalos honlapja, a Formula1.com egy exkluzív interjúban megkérdezte a Haryantót  az eddigi tapasztalatokról. „Erre most még nem tudok válaszolni” – felelte a pilóta, amikor arról faggatták, hogy megvan-e már a pénzügyi háttér a szezon befejezéséhez. „A tőlem telhető legjobbat nyújtom, s bár a pénzügyi háttér megteremtése problémás, ezt a menedzsmentem kezeli, nekem csak a versenyzéssel kell foglalkoznom. Nem én foglalkozom ezzel a kérdéssel. Jómagam csak igyekszem jól teljesíteni, hogy bebizonyítsam, van helyem itt. Semmi kétség, maradni szeretnék, hogy befejezhessem az idei évadot.”
F1 Forma-1 Rio Haryanto Manor
Haryantóra nemcsak a financiális ügyek rónak komoly terhet, hanem az is, hogy erős csapattárs, a Mercedes által patronált tavalyi DTM-bajnok, a szintén újonc Pascal Wehrlein mellett kell bizonyítania.  A pilóta helyzete egyáltalán nem könnyű, de azt nyomatékosította a Formula1.com-nak, hogy nem gondolkodik B-terven.
 
„Természetesen nagyszerű lenne pontokat szerezni. Szerintem az autó sokat javult tavaly óta, így néhányszor – főképp akkor, ha mások dolgai rosszul alakulnak – lehet erre esélyünk. Ha pontokat szereznénk, az olyan lenne, mintha győznénk! Hogy B-terv? Nem, amikor az F1-ben versenyzel, élvezed, és megpróbálsz a lehető legjobban teljesíteni. A tervezgetés későbbre marad!” – fogalmazott a pilóta, aki az eddigi öt futamon háromszor jutott el a célig, két 17. és egy 21. helyezést elérve.