A hétvégi Szingapúri Nagydíjra is több Forma-1-es versenyző készült egyedi bukósisak-festéssel, ám hamarosan leáldozhat az utóbbi néhány évben elharapódzott őrületnek. Ha minden igaz, a közeljövőben erősen korlátozva lehet a fejfedő-hóbort.

A Forma-1 Technikai Bizottsága állítólag napirendre tűzi a sisakfestések módosításának korlátozását. A Bild című lap úgy tudja: a versenyzők egy idényben legfeljebb egyszer használhatnának az állandótól eltérő festésű fejfedőt, ugyanis az illetékesek szerint ez kedvezne a versenyeket és az edzéseket a televízión keresztül, illetve a helyszínen figyelemmel kísérő nézőknek.

Nem kizárt, hogy a rendelkezés már 2014-től életbe lép, s a kezdeményezésnek számos támogatója van. Például a háromszoros vb-első Niki Lauda, aki pályafutása során végig jellegzetes, piros színű sisakban versenyzett: „Nem lenne ez rossz, néha még én is csak nehezen tudom megkülönböztetni a pilótákat” – fogalmazott az osztrákok legendája.

Ezen a hétvégén, a szingapúri villanyfényes viadalon is van három versenyző, aki a szokásostól eltérő sisakfestéssel versenyez. Lewis Hamiltonra, a Mercedes menőjére nem túlzottan jellemző, hogy változtat a „sennás” sárga alapfestésen, ezúttal viszont módosított, s ezt tette a Caterham versenyzője, Giedo van der Garde is, akinek a fehér a domináns szín a fejfedőjén.

Akit a leginkább érinthet a tervezett korlátozás, az Sebastian Vettel lehet: a Red Bull fiatal klasszisa váltogatja leggyakrabban a sisakja festését, az utóbbi két szezonban összesen 28 színkombinációt viselt és idén is folytatja a különös hóbortot. Egy éve, a távol-keleti városállam villanyfényes futamán abszolút egyedi, 24 LED által díszített sisakot viselt a német, míg idén olyan festést alkalmaz, amely elektromosság nélkül, a villany- és vakufény hatására teszi „megvilágítottá” a fejfedő főbb motívumait.