Kedves sztorira bukkant az F+1 Blog a Német Nagydíjon, a történet pedig a Magyar Nagydíjhoz is kapcsolódik. Gondolta volna, hogy a Forma-1-es safety car pilótája, Bernd Mayländer a Hungaroringhez kötődő emlékei miatt döntött úgy feleségével, hogy magyar nevet adnak januárban született kisfiúknak? 

 

Pedig így van: a korábbi DTM-versenyzőnek, a Forma-1-es biztonsági autó állandó pilótájának és nejének januárban születtek ikerpár fiai, akik a Béla és a Samuel nevet kapták. Az F+1 Blog erről kérdezte Bernd Mayländert a hockenheimi hétvégén.

„A fiúk idén, január 20-án születtek. Mivel a Mayländer elég hosszú családnév és az én keresztnevem Bernd, szerettünk volna egy B betűvel kezdődő, lehetőleg rövid nevet találni az egyik fiúknak. A feleségem sokáig keresgélt, talált is egy svájci eredetű nevet, a Beatot, majd tovább kutakodva rátalált a Béla névre. Feltette nekem a kérdést, hogy ’mit szólsz ehhez?’ Mondtam neki, hogy nekem tetszik, úgyhogy rábólintottam én is. Külön öröm, hogy a Samu név is létezik Magyarországon, szóval mindkét fiúnknak magyaros neve van” – mondta az F+1 Blognak Mayländer.
 

Exkluzív fotó: Íme, Béla Mayländer az apuka telefonján


A safety car pilótája hozzátette: „Arról egyébként nem tudtam, hogy Magyarországnak volt egy híres királya is, akit Bélának hívtak, a magyar barátaim viszont felhívták erre a figyelmemet. Mióta tudom ezt a történelmi érdekességet, azóta mondom is, hogy Béla fiam is úgy viselkedik néha, mint egy igazi király. A testvéréhez képest erős és mozgékony kisfiú, az otthonunk jelenleg tényleg ő a király!”

A 47 esztendős ex-versenyző - aki 2000 óta teljesít szolgálatot a Forma-1-es biztonsági autó pilótájaként – hangsúlyozta: a névválasztásban fontos szerepet játszott az is, hogy kellemes emlékei vannak a Hungaroringről és a Magyar Nagydíjakról.  

„A ’90-es évek eleje óta rendszeresen járok Magyarországra a Forma-1 miatt, a Porsche Szuperkupa és más futamok miatt. Csupa, csupa kellemes emlékem van az ottani versenyekről, a pályáról és a lelkes helyi emberekről. Egyórányira repülőútra van Stuttgarttól, ahol élünk a családommal, hamar odaérek, így őszintén szólva hazai pályaként kezelem a Hungaroringet. Budapest csodálatos város, a pálya remek, az emberek pedig hihetetlenül nyitottak és barátságosak. Az egész fantasztikus, úgy ahogy van. Már nagyon várom, hogy a jövő héten újra ott legyünk!” – fogalmazott Bernd Mayländer.