Három győzelmével Lewis Hamilton a jelenlegi Forma-1-es mezőny legeredményesebb tagja a Hungaroringen, tavaly is a brit győzött, de idén nem a legjobb előjelekkel érkezik Mogyoródra. A technikai jellegű problémák mellett a 2008-as világbajnok életét még szívügyek is keserítik…

Köztudomású, hogy Hamilton a közelmúltban szakított ismét barátnőjével, Nicole Scherzingerrel, akivel évek óta se veled, se nélküled viszonyt folytatnak. Bár az élsportban, így a Forma-1-ben sem kellene érződnie a magánélet mellékhatásainak, legutóbbi szakításuk a brit pilóta teljesítményén nagyon is éreztette hatását, s a jelenlegi helyzet a jelek szerint ismét túlságosan nyomasztja.

Nagy-Britanniában a bulvársajtó nagyon szeretné újra összeboronálni az álompárt: több lap is arról cikkezett az utóbbi időben, hogy Scherzinger túlságosan magányos Hamilton nélkül, maga a pilóta pedig a Twitteren közölte kerek-perec, hogy nehezen viseli barátnője hiányát.

„Ha megtaláljátok azt, aki igazán különleges számotokra, SOHA ne engedjétek el, bármi történjék. Ebben a világban semmi nem lehet fontosabb…” – írta érzelgősen a versenyző, akit nem csak a magánélete bosszanthat a hét végén esedékes Magyar Nagydíj előtt, hanem a Mercedesnél kialakult helyzete is.

Bár a csapatváltás miatt aligha kell keseregnie, hiszen az évad második félidejét megnyitó hungaroringi viadal előtt mindkét McLaren-versenyzőnél sokkal jobban áll, a kielégítetlen győzelmi éhség szemlátomást egyre jobban zavarja. Csapattársának, Nico Rosbergnek idén már két ízben is sikerült diadalmaskodnia, így a brit vállain egyre nagyobb a teher. Hétvégi esélyeit rontja az is, hogy a Mercedes-legénységgel együtt lépéshátrányból kezd, ugyanis a tesztbotrány miatt csapat nem vehetett részt a silverstone-i tréningen, így – bár a Pirelli a rendelkezésükre bocsátotta az adatokat – csak a pénteki első gyakorláson ízlelheti meg a 2012-es konstrukcióra felhúzott idei keverékeket.

„Nagyon fontos lesz számunkra ez a hétvége” – nyilatkozta szerdán Hamilton. „Nagyon jól kell kezdenünk pénteken, amikor végre mi is kipróbálhatjuk az új gumikat. Töltöttem némi időt a gyárban, mióta visszatértünk Németországból és tudom, hogy mindenki keményen dolgozott a legutóbbi futamon tapasztalt gondok megoldásán. Csodálatos lenne, ha az erőfeszítéseket egy szép eredménnyel tudnánk megjutalmazni Budapesten. Mindent meg is teszek annak érdekében, hogy ez sikerüljön.”

Hamilton a Magyar Nagydíj előtt 99 ponttal az egyéni tabella 4. helyén áll: a 3. pozíciót birtokló Kimi Räikkönentől 17 egységgel van lemaradva, míg a mögötte tanyázó Mark Webbert 6 egységgel előzi meg.