Milyen lenne egy napsütéses napon Jenson Buttonnal összefutni egy autómosóban úgy, hogy a korábbi világbajnok az MP4-29-es McLarennel dörrent be az autónk mögé? A wokingi együttes egyik partnere megadta ezt az élményt néhány szerencsés szigetországi autósnak.

A McLaren üzem- és kenőanyagairól gondoskodó Mobil 1egy jópofa reklámot forgatott, amelynek helyszíne egy autómosó volt. A begördülő autós férfiak és nők már attól is elképedtek, hogy a szokásos gépi mosás helyett egy profi stáb a Forma-1-es szervizcsapatok stílusában hajtotta végre a műveletet, az igazi döbbenet viszont csak azután következett, hogy egy kedves hölgy oldalra tessékelte őket és azzal szembesültek, hogy 2009 világbajnoka dönget be az MP4-29-essel. Volt, aki megszólalni is alig tudott a meglepetésről, s persze olyan is, aki azonnal lepacsizott a szigetországi közönségkedvenccel, a szelfit pedig természetesen senki nem hagyta ki.

Button a vasárnapi Kanadai Nagydíjon a 4. helyen végzett, a melbourne-i évadnyitn elért 3. helyezése óta első ízben tudott dobogóközelbe kerülni, jóllehet az eredményével kapcsolatban maga is elismerte, hogy egy sima futamon valószínűleg nem tudott volna hasonlóan előkelő helyen zárni. Az utolsó Mercedes-motoros idényét teljesítő, jövőre már Honda-erőforrásokkal támadó McLaren a tavalyi mélyrepülés után idén is sínylődik, s mivel Button sem fiatalodik, a brit mostanában elsősorban azzal van elfoglalva, hogy úton, útfélen cáfolni kénytelen az esetleges év végi visszavonulásával kapcsolatos teóriákat.

Montrealban néhány nappal a verseny előtt a 34 éves pilóta leszögezte, hogy szívesen versenyezne jövőre is a McLaren kötelékében, ugyanakkor azt is hangsúlyozta: nem törte meg a motivációját az a tény, hogy a wokingi alakulat egyelőre képtelen visszaverekedni magát az élmezőnybe.

„Továbbra is élvezek minden egyes futamot, még úgy is, ha csak néhány pontra van esélyem. Persze ez nem annyira élvezetes, mint nyerni - kiváltképp akkor, ha korábban már győzedelmeskedtél, mert abban az esetben semmi más nem elég jó -, de ki akarom hozni a legjobbat abból, ami van, ez pedig nyújt élvezetet” – mondta a Formula1.com-nak adott interjújában a brit, aki 254 nagydíj-rajtjával a jelenlegi mezőny legtapasztaltabb pilótája.

Button az évad hetedik fordulója után 43 egységgel rendelkezik, amellyel az egyéni tabella 7. helyén állomásozik.