F1 Forma-1 Mercedes Nico Rosberg Lewis Hamilton Kínai Nagydíj
Nico Rosberg a Kínai Nagydíjon folytatta idei veretlenségi sorozatát, ám zsinórban harmadik győzelme után sem vesz semmit biztosra. A német még csak bulit sem csapott Sanghajban: a pályáról azonnal a reptérre rohant, ahol stábjával egy hagyományt folytatva az ottani Burger Kingben ünnepelték meg a győzelmet.

 

Mint a közösségi oldalakon közreadott, mobiltelefonnal készült videóban a világbajnoki pontverseny éllovasa elárulta: amikor 2012-ben az első futamgyőzelmét aratta ugyanott, Sanghajban, akkor is „itt ünnepeltünk, egy masszív Whopperrel, most pedig folytatni akarjuk a hagyományt!” 

A versenyző PR-menedzserével, Georg Noltéval, valamint fizoterapeutájával, Daniel Schlösserrel azonnal Európa felé vette az irányt: a következő megálló számára Berlin, ahol hétfőn a „Laureus – Az év sportolója” díjátadó gáláját tartják.  Rosberg a csapattárs Lewis Hamiltonnal ellentétben nincs nominálva a díjra, a Mercedes istálló viszont igen, így csak az esemény után indulhat útnak Monacóba, hogy – mint feleségére és kislányára utalva fogalmazott – „otthon legyek a lányokkal!”

F1 Forma-1 Mercedes Nico Rosberg Lewis Hamilton Kínai Nagydíj
Jobban aligha indulhatott volna a szezon az utóbbi két évben Hamilton árnyékába kényszerült versenyzőnek, aki az újabb diadal után 75 egységgel vezeti az egyéni tabellát. A német 36 ponttal előzi meg a mögötte állomásozó címvédő márkatársat, ám továbbra is tartja magát korábbi álláspontjához: nem számolgat, inkább versenyről versenyre igyekszik venni az akadályokat.

„Még mindig túlságosan korai lenne bármilyen következtetést levonni” – mondta a német még a pályán, az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján. „Az első három verseny tényleg jól sikerült számomra, de ez minden idők leghosszabb szezonja 21 futammal, amelyből 18 még hátravan. Várjunk és figyeljünk, mert nincs értelme arról beszélni, hogy a kezdés jó volt-e vagy rossz. Természetesen boldog vagyok, jól érzem magam és az autó is remek, mást azonban nem szeretnék mondani.”

F1 Forma-1 Mercedes Nico Rosberg Lewis Hamilton Kínai Nagydíj
Noha a Mercedes rajtja ezúttal sem volt fényes és Daniel Ricciardo a Red Bullal elhúzott a pole pozícióból startoló német mellett, az élre visszaállva a pilóta könnyedén tartotta irányítása alatt a futamot. „Raikkönen nagyon, nagyon közel volt ahhoz, hogy a hibája miatt kiüssön engem az 1-es kanyarnál, szerintem csak egy pár centiméteren múlt. Ezt akkor nem is észleltem, csak utólag, amikor megnéztem a felvételt. A futamon egyébként minden rendben volt, az autót roppant élvezetes volt vezetni. Mentem, ahogyan a csövön kifért, ennél jobb módja nem nagyon van a koncentráció megtartásának” – fogalmazott pilóta.

Rosberg hangsúlyozta, hogy nem tartja megnyugtatónak a Hamiltonnal szembeni előnyét és továbbra is mérceként tekint az idényt a vártnál gyengébb kezdő britre. „Lewis csak harminc valamennyi ponttal van lemaradva, ami nem sok.  Ez csak egy futam volt, de ő továbbra is pontosan annyira motivált és összeszedett, mint eddig. Soha nem adja fel. Ő a mérce, akárcsak az előző két szezonban, a csata pedig legalább akkora, mint korábban volt” – mondta a kétszeres vb-ezüstérmes.